Posetom mesnoj zajednici Orlovat nastavljena akcija “Da nam sela budu bliža” – prilika za sumiranje učinjenog i razgovor o budućim planovima

Orlovat - Da nam sela budu bliža

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima – zamenikom Sašom Santovcem i predstavnicima javnih komunalnih preduzeća i Odeljenja za privredu Gradske uprave, posetio je danas mesnu zajednicu Orlovat.

Ta poseta organizovana je u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža”, a tokom sastanka u prostorijama Mesne zajednice „Orlovat“ razgovarao je s novim rukovodstvom mesne zajednice, ali i sa predstavnicima nekoliko udruženja, među kojima su stočari, vatrogasci, lovci, ekolozi, kulturno – umetničko društvo, fudbalskog kluba, kao i  predstavnici osnovne škole u tom selu i meštani koji su pretrpeli štetu prilikom nedavnog nevremena koje je zadesilo Orlovat.

Nakon sastanka, usledila je i poseta poljoprivrednom gazdinstvu Stankov. 

Gradonačelnik Salapura je kazao da je današnja poseta bila prilika za sumiranje učinjenog i razgovor o budućim planovima.

–  Ono što smo uradili jeste unapređenje vodosnabdevanja, bušenje novog bunara, a što se tiče putne i železničke infrastrukture, ima mnogo ulaganja. Konkretno, kada je putna infrastruktura u pitanju, već na jesen počinjemo da radimo Tamišku ulicu, a u toku je projektovanje lokalnog puta Orlovat – Botoš i do kraja godine očekujemo ishodovanje građevinske dozvole, a zatim ćemo tražiti finansijska sredstava za realizaciju takve investicije – kazao je gradonačelnik.

Istakao je i da se nakon 60 godina na relaciji Titel – Orlovat i Orlovat – Lukićevo radi rekonstrukcija teretne pruge.

– Ukupna dužina  je jedanaest kilometara i to će svakako doprineti poboljšanju železničkog saobraćaja, a kada su u pitanju ostale investicije u Orlovatu, radili smo takođe na unapređenju javne rasvete, a što se tiče nekih budućih ulaganja, ozbiljnih ulaganja moramo imati u osnovnu školu „Uroš Predić“, pre svega u energetsku efikasnost.

– Plan je da ulažemo i u delu koji se tiče turizma, naime rečnog turizma, budući da postoji grupa entuzijasta, građana sa teritorije ove mesne zajednice koji imaju ozbiljan kapacitet da unaprede turistički potencijal ovog mesta, za šta i lično smatram da postoji – dodao je on.

Kako je naveo, tražiće se i sredstva za realizaciju Spomen – kuće Urošu Prediću, najpoznatijem Orlovaćanu poznatom i van granica Srbije.

– Kao i svaki put želim da razgovaram s dobrim domaćinima sa porodičnim ljudima koji žive i obitavaju na selu i drže ovo selo živim, ali i prenose svojim pokolenjima poruke koje pokazuju da može da se živi na selu. Naravno da nije lako, ovde smo danas u porodičnom gazdinstvu porodice Stankov i mislim da je ona pravi primer skladnog života na selu – rekao je gradonačelnik Salapura.

Alen Gvozdenović predsednik saveta MZ „Orlovat“ rekao da je novi Savet mesne zajednice pre oko mesec dana stupio na dužnost i zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima na današnjoj poseti i dobroj komunikaciji sa meštanima.

Posebno je ukazao i na dobru saradnju Mesne zajednice sa lokalnom samoupravom.

Poljoprivrednik Miroslav Stankov, kako je naveo, bavi se ratarstvom, stočarstvom i povrtarstvom i poseduje 200 hektara zemlje na kojoj seju suncokret, pšenicu i kukuruz, a u nekoliko navrata koristio je i razne subvencije zahvaljujući kojima su nabavili i nove poljoprivredne mašine. Zahvaljujući pomoći Grada prethodnih godina uspeli su da nabave i nove junice i iskoriste subvencije za bunare.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px