Važni delovi opreme za predtretman vode – DAF sistem – dopremljeni danas na gradilište postrojenja u Zrenjaninu!

Zrenjanin - Fabrika vode

Nastavljaju se građevinski radovi na proširenju postrojenja za preradu vode za piće u Zrenjaninu, a dva šlepera danas su dopremila važne delove opreme koja će biti ugrađena u deo Fabrike vode u kom će se vršiti predtretman vode. Dolasku delova opreme,  pojedinačne težine 11 tona i dužine preko 10 metara, prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

O opremi koja je upravo stigla na gradilište, govorio je menadžer Fabrike vode Aleksandar Savin:

“Planirani radovi u ovom delu proširenja postrojenja ušli su u drugu polovinu, trenutno se radi gornja ploča rezervoara za prerađenu vodu, a u toku je i izrada ploče za novu opremu koja je stigla pre tri nedelje – degazatore i danas – DAF sistem, koji ćemo koristiti na predtretmanu, tako da bi voda, prerađena u ovom delu, trebalo da bude značajno oslobođena boje, organske materije, arsena.

Oprema koja je dopremljena danas stigla je iz Španije, proizvođača “Sigma” iz Đirone, specijalizovanog za proizvodnju i izgradnju prefabrikovanih elemenata ove namene.

Imaćemo dva takva elementa, kojima će se upravljati nezavisno i njihovu ugradnju, postavljanje na predviđeno mesto, očekujem u naredne tri do četiri nedelje”, objasnio je Savin.

Radovi na rekonstrukciji postrojenja za prečišćavanje vode za piće u Zrenjaninu deo su ugovora koji je potpisan u Vladi Republike Srbije, između Kompanije Metito Utilities Ltd, Ujedinjeni Arapski Emirati i Grada Zrenjanina.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022