Prijavite se za online prezentaciju: Novine zakona o zaštiti potrošača !

 „Zaštita potrošača je Ustavna kategorija Republike Srbije i nova zakonska rešenja sada će omogućiti potrošačima da svoja prava ostvare efikasno i uz što manje troškova. Ovaj Zakon je donet početkom septembra 2021.godine, biće  predstavljena 15.oktobra 2021. godine, online prezentacije. Ova prezentacija je namenjena zaposlenima u pravnim službama trgovaca, odnosno službama koje rešavaju reklamacije potrošača, privrednim subjektima koji obavljaju delatnost trgovine i/ili prodaje robe i pružanja usluga fizičkim licima, kao i turističkim agencijama“

navodi Violeta Stamenković, diplomirani pravnik, koja se nalazi na listi tela za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova pri Ministarstvu trgovine,turizma i telekomunikacija RS.

sanja nikolic medijator
Foto: Sanja Nikolić

Upoznajte se sa uvođenjem registra „Ne zovi“ kaže Stamenković, kao lice sa licencom za potrošačke sporove, ona kaže da je najbitnije da se ostvari cilj novog Zakona o zaštiti potrošača a to je da omogući ljudima da ostvare prava efikasnije, da  nauče  da bezbedno kupuju, što će o svemu u online prezentaciji objasniti Stefan Cvetković, diplomirani pravnik, savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Zainteresovani trgovci, turističke agencije, pružaoci usluga, kao i fizička lica, mogu se javiti preko e-mail: reg.kancelarijaposrednika@gmail.com za učestvovanje u online prezentaciji.

Više neće moći tek tako da trgovci nezadovoljne kupce upućuju na sud

.„Suština je da trgovci na vreme budu upoznati sa svojom obavezom da moraju da učestvuju u vansudskim sporovima sa kupcima. Što znači da je kazna za one koji odbiju da učestvuju u medijaciji (vansudskom poravnanju)  ili ne objave i javno istaknu obaveštenje da kupac ima pravo na vansudsko rešavanje spora je 50.000 dinara, tako da su uvedeni  prekršajni nalozi.” rekla je Violeta Stamenković.

Višestruko biće unapređena zaštita prava potrošača i kao korisnika turističkih usluga

„Turističke agencije trebate da se upoznaju sa delimičnom harmonizacijom  Direktive o putovanjima u paket aranžmanima i povezanim putnim aranžmanima 2015/2302, jer zakon u smislu pomenute direktive predviđa da obavzu da putnici dobijaju sve informacije pre sklapanja ugovora, i to o osnovnim karakteristikama usluge putovanja, osnovnim podacima o organizatoru, prodajnoj ceni, modalitetu plaćanja, minimalnom broju putnika i tako dalje“kaže Stamenković.

Bitno je znati nove propise kako bi i trgovci i pružaoci usluga zaštitili svoja prava što dovodi do jačanja odnosa sa samim kupcima, zato javite se za online prezentaciju i saznaje blagovremeno .

Violeta Stamenković, diplomirani pravnik

Tekst i foto: Sanja Nikolić

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px