Održan okrugli sto povodom kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

Zrenjanin - Okrugli sto

Povodom nastavka kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, danas je u Baroknoj sali Gradske kuće održan Okrugli sto “Javno – privatno – građanskim partnerstvom do bolje inkluzije marginalizovanih grupa žena na tržište rada Zrenjanina”, a u organizaciji Grada Zrenjanina, Udruženja poslovnih žena Srbije i Fondacije za otvoreno društvo.

barokna 16 dana aktivizma 019
Okrugli sto u zrenjaninskoj Gradskoj kući

Moderatorka ovog skupa bila je dr Sanja Popović Pantić – Udruženje poslovnih žena Srbije, a govorile su Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga, Jelena Travar Miljević, pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina, Aleksandra Šanjević, Fondacija za otvoreno društvo, Gorjana Ponjević Balani, poslodavac, “Vudplanet”, Tatjana Todorović, poslodavac, “Agrodukat”, Nevena Montresor, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Grada Zrenjanina – “Most”, Tatjana Mijatović direktorka NSZ, filijala Zrenjanin i Izabela Kiš, Unija poslodavaca Zrenjanina.

Jelena Travar Miljević istakla je da Grad Zrenjanin, kao i prethodnih godina, ukazuje na važnost borbe protiv nasilja nad ženama i da to, nizom aktivnosti, čini i ove godine u periodu od 25. novembra do 10. decembra. 
– Danas organizujemo okrugli sto koji se tiče bolje inkluzije marginalizovanih grupa žena na tržište rada Zrenjanina. Naš cilj je da partnerskim odnosom stvorimo što bolje uslove i mogućnosti za uključivanje upravo tih kategorija na tržište rada i kasnije da stvorimo mogućnosti da se one ostvare i na tom polju – kazala je ona. 

barokna 16 dana aktivizma 004
Okrugli sto u zrenjaninskoj Gradskoj kući
barokna 16 dana aktivizma 014a
Okrugli sto u zrenjaninskoj Gradskoj kući
barokna 16 dana aktivizma 008
Okrugli sto u zrenjaninskoj Gradskoj kući

Travar Miljević je podsetila da je Grad Zrenjanin, 25. novembra, povodom početka kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, organizovao događaj u centru kada su na špalir 19 narandžastih cipela položeni narandžasti gerberi, čime je odata počast svim žrtvama nasilja nad ženama stradalim u Srbiji u ovoj godini.  
– Grad Zrenjanin je jedan od svetlih primera kada govorimo o multisektorskoj saradnji u borbi protiv nasilja nad ženama, nastavićemo i dalje sa aktivnostima do 10. decembra, a sve u želji da ova tema ostane u fokusu, ali isto tako svesni da samo partnerski i zajedničkim delovanjem možemo da stvorimo bolje uslove za život – kazala je još pomoćnica gradonačelnika Jelena Travar Miljević.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022