Okončan prvi ciklus “Da nam sela budu bliža” – Klek postaje infrastrukturno potpuno uređeno naselje

Zrenjanin – Da nam sela budu bliža

Podelite vest

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je danas Klek, kao poslednje naseljeno mesto u okviru radne aktivnosti “Da nam sela budu bliža”.

Nakon sastanka s predstavnicima mesne zajednice, gradonačelnik je obišao stambeni objekat sa 25 stanova, koji će uskoro biti predati korisnicima, kao i prevodnicu “Šlajz” na Begeju, nedavno rekonstruisanu sredstvima iz IPA projekta prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.

Zajedno s gradonačelnikom, u Kleku su danas boravili i zamenik Saša Santovac, pomoćnik Rajko Kapelan, gradski većnik Dragan Ćapin, predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić, načelnica Odeljenja za privredu Gradske uprave Jelena Travar Miljević, kao i predstavnici JKP “Čistoća i zelenilo”, “Vodovod i kanalizacija” i JP za urbanizam.

Tokom sastanka istaknuto je da je Klek urbanistički razvijeno selo, da je puno toga u njemu urađeno za pohvalu i da će, završetkom izgradnje kanalizacije, uz neke dodatne manje investicije, postati infrastrukturno potpuno uređeno naselje.

Zahvaljujući samodoprinosu, uz ulaganja od strane grada, Klek je od svih mesta najdalje odmakao u izgradnji fekalne kanalizacije i njom je pokriveno skoro 90 odsto sela.

Gradonačelnik je najavio završetak radova za narednu godinu.

Planira se i uređenje pijačnog prostora u centru sela i platoa oko hrama Svetih Otaca, sa impresivnim zvonikom, čija se gradnja privodi kraju. U osnovnoj školi “Jovan Dučić” najavljuju učešće na konkursima za poboljšanje energetske efikasnosti, a kao komunalni problemi istaknuti su još nedostatak kapele na mesnom groblju i uređenje atarskog puta ka Lazarevu.   

Gradonačelnik je, nakon posete “Šlajzu”, rekao da je to mesto odabrano kao potencijalna turistička destinacija, u nekoj budućoj ponudi Grada Zrenjanina.

– Nalazimo se na prevodnici staroj više od jednog veka, nedavno renoviranoj u okviru projekta “Revitalizacija navigacione infrastrukture kanala Begej”, zajedno s izgradnjom  biciklističke staze koja povezuje Zrenjanin sa Temišvarom.

Ovaj prostor može se razvijati kao izletnička destinacija, o čemu će sigurno još biti reči.

Što se tiče današnje posete ovom selu, Klek je praktično prigradsko naselje, komunalno dosta opremljeno i ono što je preostalo jeste završetak gradnje kanalizacije.

Autobuski prevoz je dobar, razvijene su sportske aktivnosti, ali je, slično kao i u drugim mesnim zajednicama, prisutan problem oko rada ambulante i dežurnih lekara, koji se mora sistemski rešavati, a mi ćemo pokušati da pomognemo u okviru naših ingerencija – istakao je gradonačelnik.    

Klek je dobio i prvi objekat kolektivnog stanovanja, sa 25 stanova za izbegla i raseljena lica, izgrađen u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji.

Vrednost ove investicije je skoro milion evra, a useljenje se očekuje u toku januara meseca.

Predsednik Saveta mesne zajednice “Klek” Goran Marković ocenjuje ovu investiciju kao veoma značajnu, jer će naselje dobiti 70-80 novih stanovnika.

– U Kleku, prema popisu iz 2011. godine, živi oko 2800 stanovnika, a u poslednje vreme beleži se promena strukture stanovništva, dolazak ljudi sa strane i sve teže je pronaći kuće za kupovinu.

Useljenjem novog objekta i dolaskom 25 porodica, očekujemo i povećanje broja dece, učenika u školi i ublažavanje problema nastalih odlivom mladih u univerzitetske centre – kazao je Marković i dodao da je aktivnost “Da nam sela budu bliža” dobro zamišljena i da će doneti rezultate.

– Akcija će sigurno imati efekta u narednom periodu, jer su, obilaskom svih naseljenih mesta, sagledani i svi problemi s kojima se meštani susreću. 

Ne možemo očekivati da će svi problemi biti rešeni, ali verujem da će neki od gorućih biti rešeni u kratkom vremenskom periodu – istakao je predsednik Saveta MZ “Klek”.

Izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px