U Kulturnom centru Zrenjanina održana tribina „Drugačiji pogled na osmi mart“

Zrenjanin – Tribina 8. mart

Podelite vest

Tribina „Drugačiji pogled na osmi  mart“ održana je sinoć u 18 časova u Kulturnom centru Zrenjanina.

Na tribini su govorile Ankica Dostanić, sociološkinja i Milica Lupšor iz udruženja za radna prava žena „Roza“ dok je domaćin i moderator tribine bio Đorđo Prstojević.

Kao što je i najvljeno, na tribini se razgovaralo o značaju  8. marta, načinima njegovog obeležavanja,  društvenoj praksi u ostvarivanju prava žena, o radnim pravima, diskriminaciji na poslu kao i o poštovanju i unapređenju stečenih  prava…

trbina kc 8 mart 001
tribina „Drugačiji pogled na osmi mart“

O udruženju "Roza"

ROZA-Udruženje za radna prava žena zvanično je formirano u julu 2015. godine, a proizišlo je iz Ženske sekcije Pokreta Ravnopravnost iz Zrenjanina, nastalog kao rezultat štrajkova i radničkih protesta. Potreba za nastankom ROZE se javila iz lokalnog i nacionalnog konteksta, u kom se radna prava žena krše intenzivnije nego radna prava muškaraca, ali i iz ličnih razloga. Članice ROZE su različitih godina, socio-ekonomskog statusa, nacionalnosti i većinom su prekarne radnice.
Mi smo žene koje su lično iskusile neki vid nepravde, mobinga, diskriminacije, loših uslova rada i raznih oblika kršenja radnih prava. Ne pristajući na sve navedeno, opredelile smo se da preuzmemo aktivnu ulogu u društvu. I izgradimo bezbedan prostor za druge radnice, u kom mogu da dele svoja iskustva. I da solidarno radimo na rešenjima problema.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022