U Kulturnom centru Zrenjanina održana tribina „Drugačiji pogled na osmi mart“

Zrenjanin – Tribina 8. mart

Podelite vest

Tribina „Drugačiji pogled na osmi  mart“ održana je sinoć u 18 časova u Kulturnom centru Zrenjanina.

Na tribini su govorile Ankica Dostanić, sociološkinja i Milica Lupšor iz udruženja za radna prava žena „Roza“ dok je domaćin i moderator tribine bio Đorđo Prstojević.

Kao što je i najvljeno, na tribini se razgovaralo o značaju  8. marta, načinima njegovog obeležavanja,  društvenoj praksi u ostvarivanju prava žena, o radnim pravima, diskriminaciji na poslu kao i o poštovanju i unapređenju stečenih  prava…

trbina kc 8 mart 001
tribina „Drugačiji pogled na osmi mart“

O udruženju "Roza"

ROZA-Udruženje za radna prava žena zvanično je formirano u julu 2015. godine, a proizišlo je iz Ženske sekcije Pokreta Ravnopravnost iz Zrenjanina, nastalog kao rezultat štrajkova i radničkih protesta. Potreba za nastankom ROZE se javila iz lokalnog i nacionalnog konteksta, u kom se radna prava žena krše intenzivnije nego radna prava muškaraca, ali i iz ličnih razloga. Članice ROZE su različitih godina, socio-ekonomskog statusa, nacionalnosti i većinom su prekarne radnice.
Mi smo žene koje su lično iskusile neki vid nepravde, mobinga, diskriminacije, loših uslova rada i raznih oblika kršenja radnih prava. Ne pristajući na sve navedeno, opredelile smo se da preuzmemo aktivnu ulogu u društvu. I izgradimo bezbedan prostor za druge radnice, u kom mogu da dele svoja iskustva. I da solidarno radimo na rešenjima problema.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px