Održana tribina “Aleksa” u Kulturnom centru Zrenjanina – sećanje na dobrog momka iz našeg grada

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Tribina „Aleksa“ održana je sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina. Na tribini su govorili Nikola Milanović – 138 klasa Vojne akademije, Predrag Lekanić, profesor na Vojnoj akademiji i Igor Micov, profesor istorije u Zrenjaninskoj gimnaziji. Moderator je bio Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina.

Tribina u širem društvenom kontekstu predstavlja aktuelni trenutak u našem društvu nakon tragičnih događaja od maja meseca nakon masakra učenika u Beogradu i Mladenovcu, kroz dobre primere kao što je Aleksa Dragaš dobri momak iz našeg grada.

Aleksa je bio odličan učenik Zrenjaninske gimnazije prirodno matematičkog smera, jedan od najboljih pitomaca 138 klase Vojne akademije u Beogradu, oficir Vojske Srbije, uspešan sportista, reprezentativac Vojske Srbije u pentatlonu, ali i borac i optimista do poslednjeg dana života.

Upravo primer koji tražimo za našu decu kad počinju svoj životni put. Neko ko je ulivao nadu u bolju budućnost svojim iskrenim stavovima o životu, vrednostima koje je beskompromisno branio i zastupao da se samo marljiv rad, trud, znanje isplate.

Na ovoj tribini, akcenat je bio na pronalaženju odgovora za roditelje, učenike, prosvetne radnike ko treba da bude primer našoj deci i koje vrednosti su za njih prihvatljive.

“Tribina je svojevrsno sećanje na Aleksu Dragaša, a ustvari je deo šireg konteksta u kom se mi kao društvo i država nalazimo i deo šireg konteksta obrazovnog sistema u kojem naša deca treba da stasavaju.

Aleksa je upravo bio primer jednog dobrog đaka, odličnog sportiste, vojnog lica i nekoga ko je mnogo doprineo da ga i njegovi klasni prijatelji ostave u sećanju kao jednog timskog igrača i nekoga na koga treba da se ugledamo. Samim tim, i nama je ovde bila ideja da se ugledamo na Aleksu i da to predočimo na građane Zrenjanina.”, rekao je Đorđo Prstojević.

“Značaj večerašnje tribine je zaista ogroman. Nažalost, mladi ljudi i deca umiru na razne načine, i čini mi se da se to povećava, što nikako ne može biti dobro. Ja sam predavao jednu godinu Aleksi i njegovom razredu u Zrenjaninskoj gimnaziji, i trudio sam se da svoj posao obavljam kako treba, da ne tražim samo da uče već da imam razumevanja i za njihove ostale sklonosti.

Osnovni cilj jednog ovakvog okupljanja je pomoći mladim ljudima. Oni sazrevaju u izutetno teškom vremenu, i mislim da je to ključni razlog. ”, rekao je Igor Micov, profesor istorije u Zrenjaninskoj gimnaziji.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px