U ZRENJANINU ODRŽANA TREĆA „INKLUZIVNA REGATA“, OVOG PUTA NA BEGEJU

Treća po redu „Inkluzivna regata“, u organizaciji Udruženja paraplegičara Banata, održana je juče u Zrenjaninu. Ove godine je, umesto na Tisi, „Inkluzivna regata“ organizovana na Begeju.

regata zrenjanin 2020 003
3. INKLUZIVNA REGATA ZRENJANIN
regata zrenjanin 2020 007
3. INKLUZIVNA REGATA ZRENJANIN
regata zrenjanin 2020 004
3. INKLUZIVNA REGATA ZRENJANIN

-Odlučili smo se za Begej, jer smatramo da je naša gradska reka, s obzirom na to da ponovo postaje plovna, zaslužila svaku vrstu promocije. Poštovali smo i sve epidemiološke mere, pa je regata bila manjeg obima nego do sada, tako da je ukupno na plovilima bilo tridesetak ljudi. Trudili smo se da u regati učestvuju predstavnici svih udruženja osoba sa invaliditetom iz Zrenjanina, kao i članovi udruženja penzionera „Gradnulica“, sa kojima imamo tesnu saradnju –

kaže za portal zrenjaninski.com Nenad Krbavac iz Udruženja paraplegičara Banata.

regata zrenjanin 2020 016
3. INKLUZIVNA REGATA ZRENJANIN
Učesnicima su se pridružili i gosti iz Opova, predstavnici Grada Zrenjanina i Ministarstva rada.
-Mislim da smo, u aktuelnim uslovima, i ovu regatu uspešno organizovali – ističe Krbavac.

Osim što je regata iskorišćena za promociju Begeja, bila je to prilika i da se još jednom skrene pažnja na činjenicu da osobama sa invaliditetom mnoga mesta nisu pristupačna.
Izlazak na reke, jezera ili ribnjake za nas je jako važan, a o tome se do sada malo vodilo računa. Iskoristili smo regatu da skrenemo pažnju da uz malo znanja i razumevanja i osobe sa invaliditetom mogu koristiti sadržaje na vodi – napominje Nenad Krbavac.
Regata je krenula sa novog pristana i plovila je Begejom do čuvenog „triangla“, i u povratku opet se ukotvila na pristanu.

regata zrenjanin 2020 009
3. INKLUZIVNA REGATA ZRENJANIN
regata zrenjanin 2020 028
3. INKLUZIVNA REGATA ZRENJANIN
regata zrenjanin 2020 039
3. INKLUZIVNA REGATA ZRENJANIN

-Pristan je odličan primer kako, uz malo napora i nadogradnje, ovo može da postane mesto sa kog bi osobe sa invaliditetom na lakši način mogle same da se ukrcaju na plovilo. Imali smo razgovore na tu temu i,Održana  ako bi se to uradilo, Zrenjanin bi bio prvi grad u Srbiji koji bi imao takvu mogućnost – zaključuje Krbavac.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *