Održana sednica Socijalno – ekonomskog saveta grada Zrenjanina, izabran i predsednik

Zrenjanin – Sednica Socijalno – ekonomskog saveta

Podelite vest

Sednica Socijalno – ekonomskog saveta grada Zrenjanina održana je danas, a predsedavao je gradonačelnik Simo Salapura. Kako je dnevnim redom predviđeno,  usvojen je zapisnik sa prethodne sednice na kojoj se, između ostalog, govorilo o položaju majki – preduzetnica i zaposlenih žena, kao i saradnji sa pokrajinskim i republičkim Socijalno – ekonomskim savetima.

Gradonačelnik Salapura je podsetio da je na temu položaja žena Grad Zrenjanin učinio znatne pomake i podsetio da je prošle godine raspisan javni poziv za ekonomsko osnaživanje žena kada je za tu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno dva miliona dinara, a da je ove godine za to izdvojen iznos od čak pet miliona dinara.

ses novembar 2022 006

Druga tačka dnevnog reda današnje sednice odnosila se na izbor predsednika Socijalno – ekonomskog saveta grada Zrenjanina na jednogodišnji period, a jednoglasno je odlučeno da to bude Milenko Vujović iz Saveza samostalnih sindikata za Zrenjanin.

Vujović je zahvalivši se na izboru rekao da bi u narednih nekoliko dana trebalo raditi na izradi plana rada za narednu godinu, te da će se potruditi da zrenjaninski Socijalno ekonomski savet u svom radu ne zaostaje u odnosu na druge sredine.

– Tema na kojima ćemo raditi i čime ćemo se baviti je mnogo, a sve kako bismo pomogli i zaposlenima u našem gradu, lokalnoj samoupravi i Uniji poslodavaca. Jedno od važnih aktivnosti jeste zaštita radnika, ali ništa se ne može učiniti bez usaglašavanja sve tri strane, važno je krenuti sa radom i imati kontinuitet u radu – rekao je on. 

Inače, Socijalno – ekonomski savet Grada Zrenjanina formiran je jula prošle godine, a sporazum o osnivanju potpisali su tada gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, Goran Nešić ispred Unije poslodavaca Zrenjanina i Milenko Vujović iz Saveza samostalnih sindikata za Zrenjanin.

ses novembar 2022 002

Formiran je kao tripartitno telo koga čine predstavnici Gradskog veća, Saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin i Udruženja poslodavaca „Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina“.

Socijalno-ekonomski savet je osnovan u cilju uspostavljanja i razvoja socijalnog dijaloga u pitanjima od značaja za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih sloboda i prava čoveka, materijalnog, socijalnog i ekonomskog položaja zaposlenih i poslodavaca i uslova njihovog života i rada, razvoja kulture pregovaranja, podsticanja mirnog rešavanja kolektivnih radnih sporova, razvoja demokratije i izdavanja časopisa, brošura i drugih publikacija iz delokruga svog rada.

ses novembar 2022 008

Socijalno-ekonomski savet razmatra pitanja: razvoja i unapređivanja kolektivnog pregovaranja, uticaja ekonomske politike i mera za njeno sprovođenje na socijalni razvoj i stabilnost, politike zapošljavanja, politike zarada i cena, konkurencije i produktivnosti, privatizacije i druga pitanja strukturnog prilagođavanja, zaštite radne i životne sredine, obrazovanja i profesionalne obuke, zdravstvene i socijalne zaštite i sigurnosti, demografskih kretanja i druga pitanja u skladu sa aktima Socijalno-ekonomskog saveta. Takođe, Savet razmatra nacrte zakona i predloge drugih propisa od značaja za ekonomski i socijalni položaj zaposlenih i poslodavaca i o njima daje mišljenje.

Izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px