Održana sednica Saveta za obrazovanje – u planu uvođenje sistema za suzbijanje vršnjačkog nasilja

Zrenjanin - Sednica Saveta za obrazovanje

Na inicijativu gradonačelnika Sime Salapure juče je u Gradskoj kući održana hitna sednica Saveta za obrazovanje Grada Zrenjanina, a kako je i bilo predviđeno dnevnim redom, razmatralo se o stanju objekta Tehničke škole, integrisanju kapaciteta škola na teritoriji našeg grada i preporuci za regulisanje upotrebe mobilnih telefona u školama.

Gradonačelnik je između ostalog predložio mere za funkcionisanje nastave Tehničke škole u narednoj školskoj godini i naveo je da se odmah počinje sa pripremom dokumentacije za trajno rešenje.

– Privremeno rešenje bi bilo da se nastava Tehničke škole održava u objektu Srednje škole „Uroš Predić“. Za to nam je potrebna saglasnost Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Problem sa objektom Tehničke škole je godinama unazad poznat, ali od ovog trenutka počinjemo izradu projekta za novu zgradu, koja može biti na mestu stare, istakao je gradonačelnik Simo Salapura.

Kao lepu vest naveo je da se čeka odobrenje za izgradnju novog vrtića na Bagljašu, odnosno proširenje postojećeg za šta je opredeljeno blizu 70 miliona dinara.

Direktor Tehničke škole Đorđe Klać pojasnio je da je 27. jula doneto rešenje da se deo prostora koji koriste za opštu nastavu i kancelarije zaposlenih zatvara.

– U pitanju je montažna zgrada koja je građena šezdesetih godina i  zbog obilnih padavina došlo je do opasnosti obrušavanja plafona na drugom spratu, a samim tim ugrožena je bezbednost svih koji borave u tom objektu – rekao je Klać napominjući da bi renoviranje tog objekta zahtevalo velika sredstva, a imajući u vidu da je građen od azbestnih materijala, najbolja opcija jeste izgradnja novog objekta.

Kako je navedeno, razgovori sa predstavnicima Hemijske škole su u toku i traži se najpovoljniji model nastave, budući da su za održavanje opšte nastave Tehničkoj školi potrebne 23 učionice.

Već juče upućen je i dopis nadležnom Sekretarijatu za obrazovanje.

U nastavku sednice odlučeno je i da se školama na teritoriji našeg grada uputi preporuka Ministarstva prosvete o ograničenoj upotrebi mobilnih telefona, a sve u cilju prevencije različitih oblika zloupotrebe elektronskih uređaja tokom  obrazovno-vaspitnog procesa.

Naglašeno je i da nije reč o potpunoj zabrani mobilnih telefona u školama.

Gradonačelnik Salapura informisao je članove Saveta za obrazovanje i o tome da će, pored izrade projekta izgradnje novog objekta Tehničke škole, uskoro biti pokrenuta i izrada elaborata za instalaciju inovativnih sistema detekcije vršnjačkog nasilja uz pomoć savremenih uređaja i preventivnog reagovanja.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px