Održana sednica Gradskog veća – usvojen Predlog Odluke o budžetu grada Zrenjanina i programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova

Zrenjanin – Gradsko veće

Podelite vest

Sednica Gradskog veća održana je danas u Baroknoj Sali Gradske kuće, a jedna od najvažnijih tačaka bila je Utvrđivanje Predloga Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2023. godinu, o kojoj je izvestila Euđenija Besu.

Tokom sednice usvojen je i Predlog Odluke o ostvarivanju prava na povlašćen gradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina, a izvestilac Jelena Dragić ukazala je da se, između ostalog, uvodi još jedna kategorija, a to su svi učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zrenjanina.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Odluke o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama i Predlog Odluke o izmenama Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, kao i predloge odluka o programima poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2023. godinu.

Takođe, usvojen je i Predlog Izmene i dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2022. godinu, Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2022. godinu u periodu januar-jun 2022. godine, Predlog Zaključka o davanju saglasnosti na Poseban program o korišćenju subvencija iz budžeta grada Zrenjanina za JKP “Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin za 2023. godinu i Predlog Odluke o obrazovanju jedinica civilne zaštite opšte namene i specijalizovanih jedinica civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji grada Zrenjanina.

Gradonačelnik Simo Salapura, koji je i predsedavao sednicom, ukazao je da je ukupno planirani obim budžeta za 2023. godinu 5,5 milijardi dinara i da se blizu milijardu dinara odnosi na kapitalne projekte, odnosno kapitalne investicije.

– Kada o tome pričamo, pričamo o nastavku izgradnje kanalizacione mreže i nastavku izgradnje našeg stadiona, takođe i o javno – privatnim partnerstvima koji su bitni za zaštitu životne sredine, ali i o sanaciji gradske deponije, o javno – privatnom partnerstvu za putnu infrastrukturu i niz drugih projekata – napomenuo je gradonačelnik.

Istakao je i da je važno ukazati da je budžet za 2023. godinu za zaštitu životne sredine uvećan za skoro 200 miliona dinara i da pokazuje nastojanja Grada Zrenjanin i lokalne samouprave da se sa problemima iz te oblasti ozbiljno bave.

– Kada je u pitanju zaštita životne sredine, očekujemo i veliku podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine, odnosno viših nivoa vlasti. Kada je reč o budžetu za narednu godinu važno je reći i da nastavljamo da podržavamo i naše najmlađe, naše đake prvake, jer su obezbeđene đačke torbe i pribor, kao i besplatni udžbenici za njih, a vodimo računa i o socijalnoj odgovornosti i komponenti tako da ćemo nastaviti sa podrškom i podsticajima kada su u pitanju energetski vaučeri za najugroženije sugrađane – rekao je gradonačelnik Salapura.

Naveo je i da je danas usvojenim tačkama promenjen program koji se tiče otuđenja gradskog građevinskog zemljišta jer se javio investitor koji želi da investira u našoj industrijskoj zoni.

– U pitanju je parcela od dvanaest hektara i sada polako finalizujemo te pregovore, a javnost će o tome biti obaveštena u narednom periodu, kada budemo finalizovali dogovor. Kada su u pitanju naša javna preduzeća istakao bih da smo izdvojili sredstva zahvaljujući kojima će naše javno preduzeće „Pijace i parkinzi“ dobiti novo „pauk vozilo“, a nastojimo i da osavremenjavamo naše Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ koje će dobiti još jedno specijalno vozilo za pročišćavanje kanalizacije i mislimo da će to podići kvalitet usluga naših javnih preduzeća – rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.

Izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px