Održana 51. Skupština SKGO – uz članstvo u predsedništvu, Zrenjaninu uručen i Ugovor o donaciji

Beograd - Skupština SKGO

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), najveća i najvažnija organizacija lokalnih samouprava u Srbiji, proslavlja ove godine jubilej – 70 godina od osnivanja. U beogradskom „Sava centru“ juče je održana 51. Skupština SKGO, pod nazivom „70 godina SKGO – sedam decenija razvoja lokalne samouprave u Republici Srbiji“, u čijem su radu učestvovali i predstavnici Grada Zrenjanina – zamenik gradonačelnika Saša Santovac i načelnik Gradske uprave Nenad Domjeskov. U okviru jednog od pratećih događaja, Zrenjaninu je uručen Ugovor o donaciji za učešće u projektu „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“, koji sprovode SKGO i organizacija UNICEF.

Zrenjanin je jedan od 29 gradova i opština učesnika u ovom projektu, a uz Santovca i Domjeskova, uručenju ugovora prisustvovala je i koordinatorka projekta Olivera Lisica. Predmet ugovora je donacija informaciono-tehnološke opreme i didaktičkih sredstava, u svrhu unapređenja podrške roditeljstvu i ranom razvoju dece, u ukupnoj vrednosti od 300.000 dinara. Kako je istaknuto juče, ove lokalne samouprave su za samo godinu dana uspele da stvore uslove za programiranje mera u lokalnim budžetima usmerenih na podršku deci i roditeljima u najranijim godinama, kako kroz esencijalne usluge zdravstvene zaštite, predškolskog obrazovanja i vaspitanja, socijalne zaštite, tako i kroz mobilizaciju zajednice. O tome su na svečanosti govorili Nikola Tarbuk, generalni sekretar SKGO i Jelena Zajeganović, rukovodilac programa UNICEF za zdravlje i rani razvoj deteta.

Zamenik gradonačelnika Santovac učestvovao je u glasanju za organe SKGO u narednom mandatu, nakon kog je odlučeno da Zrenjanin, uz još 23 lokalne samouprave, uđe u predsedništvo SKGO. Predsedavajući i u naredne dve godine biće grad Leskovac, u čije ime se obratio predsednik Privremenog organa grada i predsednik SKGO u prethodnom mandatu, dr sci. med. Goran Cvetanović, istakavši da je velika čast biti reizabran na ovu funkciju.

Učesnike 51. Skupštine SKGO, predstavnike više od stotinu gradova i opština Srbije, pozdravili su predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić, u ime domaćina i Maja Mačužić Puzić, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije.

Skupštini su prisustvovali i brojni gosti, predstavnici ministarstava u Vladi Republike Srbije, članovi diplomatskog kora, međunarodnih organizacija i institucija. U okviru programskog dela Skupštine održana je panel diskusija „Uloga asocijacije lokalne samouprave danas – izazovi i prioriteti“ i upriličena prigodna izložba, posvećena jubileju, 70. godišnjici od osnivanja SKGO.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px