Održan tradicionalni „Dan polja strnih žita“ – Grad pruža podršku Poljoprivrednoj stručnoj službi i poljoprivrednicima

Zrenjanin – Dan polja strnih žita

Na oglednom polju „Zlatica“ kod Zrenjanina juče je održan Dan polja strnih žita i zaštite bilja, koji tradicionalno organizuje Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin.

Brojni poljoprivredni proizvođači i zaštitari imali su priliku da se upoznaju sa stanjem strnina – pšenice i ječma, ocenom stanja useva i prognozom prinosa, a događaju je ispred Grada Zrenjanina prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević.

Goste je pozdravila Kristina Salapura, direktorka Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin, koja je kazala da  je ova godina specifična u odnosu na prethodne godine, a da se manifestaciji i ove godine odazvao veliki broj poljoprivrednika.

– Oni su zainteresovani da čuju šta smo to ove godine radili da bi to primenili na svojim parcelama, a ono što je karakterisalo prvih šest meseci ove godine jeste e – Agrar i naša saradnja sa poljoprivrednicima koja se ogledala u konstantnim razgovorima i davanju saveta, a sve to je doprinelo da danas dođe još veći broj zainteresovanih ljudi – kazala je ona.

O zaštiti i stanju useva govorile su Snežana Parađenović, dipl. ing. zaštite bilja i dipl. ing. ratarstva Zorica Rajačić.

– Za sve nas važno je da se nađemo na ovom oglednom polju kako bismo razmenili iskustva i zapažanja, a kao i prethodnih godina pored starog sortimenta ovde imamo i veliki broj novih sorti koje ćemo vam prikazati. Zahvaljujem svim kolegama iz službe koji su doprineli da ovo ogledno polje izgleda ovako, a zahvalnost i Gradu Zrenjaninu budući da nas čelnici grada prate i pružaju pomoć i podršku, ne samo zbog nas, već i vas poljoprivrednih proizvođača – rekla je Zorica Rajačić.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022