Održan „Sportski dan“ u organizaciji Saveza za školski sport i Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”

Zrenjanin – Sportski dan

Povodom Međunarodnog dana fizičke aktivnosti, 10. maja, u sportskoj hali “Zvonimir Zvonko Vujin” organizovan je sportski dan studenata Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu i maturanata gradskih srednjih škola. U saradnji sa Savezom za školski sport grada Zrenjanina i Sportskim savezom grada, manifestacija je okupila brojne učenike, studente i profesore, koji su, iz učionica i amfiteatara, danas prešli na parket hale i nadmetali se u nekoliko sportskih disciplina – malom fudbalu, basketu, odbojci, šahu i fitnes izazovu. Otvaranju sportskog dana prisustvovao je i gradonačelnik Simo Salapura.

Ovu manifestaciju pored saveza i fakulteta, podržali su još i Grad Zrenjanin, Javna ustanova „Sportski objekti“, Sportski savez grada Zrenjanina, Fitnes klub „Wonder gym“ i Crveni krst Zrenjanina.

“Na današnjoj manifestaciji učestvuju đaci i učenici srednjih škola, ali i naši studenti sa fakulteta, a imamo i nekoliko asistenata i mlađih profesora koji su takođe uzeli učešće u današnjem događaju. Ovo je jedna odlična prilika za upoznavanje, druženje i neku buduću saradnju na drugim poljima.

Ovaj događaj se nažalost odvija u senci onoga što se dešavalo prošle nedelje i zaista je bilo razmišljanja da se odloži, ali pošto se ovaj događaj planira već mesec dana rešili smo da ga ipak održimo.

Sportski dan u ovom obliku se održava prvi put, a trudićemo se da postane tradicionalno i da ga proširimo na još neke aktivnosti. Zadovoljan sam odzivu, i ovim putem bih hteo da se zahvalim svim organizatorima koji su se potrudili da ovo organizuju na ovom nivou.”, rekao je prof. dr Milan Nikolić, dekan Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”.

“Danas očekujemo oko 150 studenata i srednjoškolaca. Broj je malo manji od planiranog s obzirom na situaciju koja se dogodila prethodne nedelje. Mi danas konkretno od sportova imamo fudbal, basket, mešovitu odbojku, fitness izazov i šah. Učestvuju studenti Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i maturanti srednjih škola grada Zrenjanina. Takmičenje je jednodnevno, a grad je, u saradnji sa Javnom ustanovom “Sportski objekti”, za prvoplasirane ekipe obezbedio besplatne ulaznice za bazen do kraja godine. ”, rekla je Kristina Bačić, predsednica saveza za školski sport grada Zrenjanina.

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px