Održan četvrti Banatski festival vina

Zrenjanin – Banatski festival vina

Četvrti Banatski festival vina održan je u subotu, 20. maja, prvi put u novom ambijentu, u Gradskoj bašti u Zrenjaninu, gde je predstavljeno više od 50 vinarija, sa preko 2500 posetilaca. Pored grada Zrenjanina, Turističke organizacije i Kulturnog centra Zrenjanina, manifestacija je podržana od strane magazina Vino & Fino, trgovinskog lanca GOMEX i drugih sponzora.

Posetioci su imali priliku da probaju prokupac i tamjaniku iz Župe, vina velikih vinarija iz Subotice, najnagrađivaniji šardone u Srbiji, grašac sa Fruške gore, malvaziju iz Istre

Predstavljena su mnoga vinogorja iz Srbije, kao i gosti iz Severne Makedonije, Hrvatske, Rumunije i Slovenije, među kojima su i imena svetske vinske scene.

Vinski festivali nezamislivi su bez hrane, a ovo pogotovo važi za Banat. Festival je okupio daleko veći broj izlagača u odnosu na prethodne godine, ali organizatori i ove godine nisu izostavili manifestaciju „Banatske 23. vredne ruke“, koja je upotpunila program. U tom delu je predstavljena tradicionalna kuhinja ovog podneblja, a samim tim i autentični zalogaji poput sireva, kulena, štrudli, pogačica sa čvarcima i svega što čini regionalnu gastronomiju.

U šardoneima, kaberneima, grašcima, vrancima, tamjanikama, malvazijama, prokupcima i drugim izvanrednim vinima iz naše zemlje i celog regiona, kao i u bogatom muzičkom program, gosti su imali priliku da uživaju od 15 do 21h. U okviru festivala proglašeni su i pobednici izbora za najbolja vina Banata.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022