Od 25. do 28. oktobra se održava 5. Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi

Zrenjanin – Simpozijum o pivu

Podelite vest

U sredu 19. oktobra održana je konferencija za novinare povodom V Simpozijuma o pivu, pivarskim sirovinama i opremi koji će se održati od 25. do 28. oktobra u hotelu Vojvodina u Zrenjaninu. Simpozijum predstavlja naučno stručni skup koji ima za cilj da istakne i ukaže na značaj piva, pivarstva iz različitih uglova, kao i da objedini sirovinu, tehnologiju proizvodnje i opremu iz oblasti piva.

Na konferenciji, koju je vodio Vlado Dašić, kao sekretar Organizacionog odbora Simpozijuma, govorili su profesor dr Dragana Latković i direktorica Turističke organizacije grada Zrenjanina Sanja Petrović.

Vlado Dašić nas je upoznao sa osnovnim činjenicama V Simpozijuma o pivu, pivarskim sirovinama i opremi:

Simpozijum je manifestacija koja je sastavni deo programa Dana piva, datumski izmeštena iz razloga što učesnici, autori, profesori sa raznih Univerziteta nisu u mogućnosti da se okupe u avgustu mesecu kada se Dani piva i dešavaju. Ove godine Simpozijum će trajati dan duže jer je prijavljeno mnogo više radova, što predstavlja dokaz da je manifestacija postigla svoj efekat i svoju održivost. Do sada je prihvaćeno 45 radova stručnjaka iz Srbije, zemalja iz regiona, ali i celog sveta: Slovačke, Češke, Nemačke, Velike Britanije, Italije, Kine…

Učešće u organizaciji je uzela i Turistička organizacija grada Zrenjanina, čija je direktorica Sanja Petrović rekla da je veoma počastvovana što će Turistička organizacija dati doprinos organizaciji ovog naučno stručnog skupa, koji iz godine u godinu ima sve veći značaj:

Turistička organizacija već 5 godina aktivno učestvuje u organizaciji i realizaciji ove manifestacije. Simpozijum je deo manifestacije Dani piva, njen logičan sled. Ovim skupom Dani piva se šire u stručnom i naučnom pravcu tako da dodatno dobija na značaju. Veoma smo počastvovani što ćemo biti domaćini eminentnim stručnjacima iz oblasti pivarstva iz celog sveta. Potrudićemo se da im naš grad pokažemo u najlepšem mogućem svetlu.

V Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi je dobio podršku Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, a na otvaranju koje je planirano za 25. oktobar u večernjim časovima, se očekuje državna sekretarka prof. dr Marijana Dukić Mijatović, kao i drugi gosti iz Ministarstva za poljoprivredu i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Foto: Marijana Mahalup, tekst i opširnije visitzrenjanin.com

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px