Od 25. do 28. oktobra se održava 5. Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi

Zrenjanin – Simpozijum o pivu

Podelite vest

U sredu 19. oktobra održana je konferencija za novinare povodom V Simpozijuma o pivu, pivarskim sirovinama i opremi koji će se održati od 25. do 28. oktobra u hotelu Vojvodina u Zrenjaninu. Simpozijum predstavlja naučno stručni skup koji ima za cilj da istakne i ukaže na značaj piva, pivarstva iz različitih uglova, kao i da objedini sirovinu, tehnologiju proizvodnje i opremu iz oblasti piva.

Na konferenciji, koju je vodio Vlado Dašić, kao sekretar Organizacionog odbora Simpozijuma, govorili su profesor dr Dragana Latković i direktorica Turističke organizacije grada Zrenjanina Sanja Petrović.

Vlado Dašić nas je upoznao sa osnovnim činjenicama V Simpozijuma o pivu, pivarskim sirovinama i opremi:

Simpozijum je manifestacija koja je sastavni deo programa Dana piva, datumski izmeštena iz razloga što učesnici, autori, profesori sa raznih Univerziteta nisu u mogućnosti da se okupe u avgustu mesecu kada se Dani piva i dešavaju. Ove godine Simpozijum će trajati dan duže jer je prijavljeno mnogo više radova, što predstavlja dokaz da je manifestacija postigla svoj efekat i svoju održivost. Do sada je prihvaćeno 45 radova stručnjaka iz Srbije, zemalja iz regiona, ali i celog sveta: Slovačke, Češke, Nemačke, Velike Britanije, Italije, Kine…

Učešće u organizaciji je uzela i Turistička organizacija grada Zrenjanina, čija je direktorica Sanja Petrović rekla da je veoma počastvovana što će Turistička organizacija dati doprinos organizaciji ovog naučno stručnog skupa, koji iz godine u godinu ima sve veći značaj:

Turistička organizacija već 5 godina aktivno učestvuje u organizaciji i realizaciji ove manifestacije. Simpozijum je deo manifestacije Dani piva, njen logičan sled. Ovim skupom Dani piva se šire u stručnom i naučnom pravcu tako da dodatno dobija na značaju. Veoma smo počastvovani što ćemo biti domaćini eminentnim stručnjacima iz oblasti pivarstva iz celog sveta. Potrudićemo se da im naš grad pokažemo u najlepšem mogućem svetlu.

V Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi je dobio podršku Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, a na otvaranju koje je planirano za 25. oktobar u večernjim časovima, se očekuje državna sekretarka prof. dr Marijana Dukić Mijatović, kao i drugi gosti iz Ministarstva za poljoprivredu i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Foto: Marijana Mahalup, tekst i opširnije visitzrenjanin.com

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022