U Zrenjaninu održana obuka inspektora za rad u jedinstvenom ekološkom informacionom sistemu

Zrenjanin - obuka inspektora

Grad Zrenjanin danas je bio domaćin skupa kom su prisustvovali inspektori za zaštitu životne sredine i predstavnici lokalnih samouprava iz sva tri okruga sa teritorije Banata. U organizaciji Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, svim inspektorima uručeni su mobilni telefoni sa instaliranim softverom i prezentovan rad aplikacije, namenjene radu u Jedinstvenom ekološkom informacionom sistemu na nivou Republike Srbije.

Prisutnima su se obratili sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je rekao da su kvalitetna i tačna koordinacija, kao i razmena informacija između različitih subjekata, izuzetno značajni kada je u pitanju brzina rešavanja ekoloških problema. Pomenuo je i da budžetska izdvajanja za ekologiju u jedinicima lokalne samouprave nikada nisu bila veća.

– Želimo da, u saradnji s Ministarstvom zaštite životne sredine, budemo dobar servis za građane kada je u pitanju rešavanje svakodnevnih ekoloških problema i zato su značajni i ova aplikacija i današnja obuka, koja će nam omogućiti da budemo brži i efikasniji u tome. Bitno je i da građani vide kako i na koji način teče rešavanje nekog problema, kako se oni prijavljuju i kakva je koordinacija između inspektora, komunalne milicije, lokalne samouprave, komunalnih preduzeća – istakao je Salapura.

Sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić izvršila je primopredaju mobilnih telefona sa instaliranim softverima inspektorima.

– Putem ove aplikacije i Ekološkog informacionog sistema, građani će moći odmah da prijave problem i da ga fotografišu, da pošalju našim administratorima koji će moći u istom momentu kontaktirati jedinice lokalne samouprave i nadležne inspekcije, proslediti im problem i očekivati u roku od sedam dana da se ta povratna informacija obradi i dostavi kao obrađena Ministarstvu, kako bi mogli da tom građaninu proslede informacije – rekla je Jokićeva i dodala da je od izuzetnog značaja da se ta problematika  ozbiljno shvati.

Građani mogu da šalju prijave putem mobilne i veb aplikacije „gReact” (Green Reaction), koja može besplatno da se preuzme na Google Play i APP Store, da je omogućeno i slanje SMS ili MMS poruka na 066-5555-001, kao i telefonski pozivi Kontakt centru na broj 0800-003-003, radnim danima od 7.30 do 15.30 časova.

tekst: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022