Predbožićno obraćanje biskupa dr. Ladislava Lasla Nemeta u zrenjaninskoj katedrali

Zrenjanin – dr Laslo Nemet

Podelite vest

Draga braćo i sestre, pred kraj godine skloni smo se osvrnuti na prošlu godinu i pogledati kako je ona izgledala. Kada se prisetimo dobrih stvari onda razmišljamo o njihovom pozitivnom uticaju i onome što smo od njih naučili za života.

Spomenuo bih 2 ovogodišnja velika događaja a to su završni dani Biskupijske Sinode i posetu nadbiskupa Paula Ričarda Galagera. Završni sinodski dani koji su okupili sve sinodske očeve i majke u našoj, ovoj katedrali, predstavili su nam sve rezultate četvorogodišnjeg rada.

laslo nemet zrenjanin 005
MONS. DR. NÉMET LÁSZLÓ SVD, BISKUP ZRENJANINSKE BISKUPIJE

Za mene je bilo nezaboravno iskustvo moliti se zajedno u ovoj crkvi, zajedno raspravljati o našim sindoskim dokumetima i zajedno raditi na budućnosti naše mesne crkve. Bio sam jako srećan i zadovoljan što smo uspeli zdravi završti drugu fazu naše Sinode a sada ćemo raditi na trećoj fazi i na sprovedbi odluka i predloga Sinode.

Već sam kontaktirao naše zapadne dobročinitelje da podrže pastoralni program za sledećih 5 godina na šta su oni svesrdno odgovorili sa DA.
Na završnom Bogoslužju Sinode, sudelovalo je gotovo 20 biskupa i nadbiskupa i kardinal Peter Erdu nadbiskup Budimpešte a to pokazuje da naša mala biskupija uživa ljubav i pažnju svetske crkve, znaju za nas i vole nas.

laslo nemet zrenjanin 001
MONS. DR. NÉMET LÁSZLÓ SVD, BISKUP ZRENJANINSKE BISKUPIJE

Mi smo deo svetske crkve nismo vođeni kratkotrajnim četvorogodišnjim izbornim ciklusima već smo povezani verom u Boga živoga iznad kulturnih ili jezičnih granica a ljubav i Evanđelje utelovljenog sina Božjega takođe nas svakodnevno nadahnjuju da obogaćujemo veliku zajednicu svetske crkve i da imamo ljubav prema svim biskupijama koje su daleko od nas.

Drugi važan događaj bila je 50-ta godišnjica ienovanja Tamaša Junga, apostolskog administratora Banata koja se slavi 22. decembra 2021. ali je proslavljena mesec dana ranije zbog posete jednog posebnog gosta Srbije. Kao što mnogi od vas znaju, nadbiskup Pol Ričard Galager ministar spoljnih poslova Svetog Oca ili Vatikana bio je 20. novembra u Zrenjaninu.

Sa svojim emocijama, kao što su nezadovoljstvo i ljutnja ali isto tako i sa zahvalnošću i ljubavlju i nadom pođimo svi u Betlejm da pozdravimo betlejmsko dete koje nam i ove godine dolazi u susret. Ono nas želi ubediti da vršenje dela ljubavi ne ovisi o vanjskim uvetima već je to uvek naša slobodna odluka koja izvire iz srca.

laslo nemet zrenjanin 004
MONS. DR. NÉMET LÁSZLÓ SVD, BISKUP ZRENJANINSKE BISKUPIJE

Ljubav Božija nas nikada ne ostavlja same već nas želi neprestano podržavati, jačati i želi oduzetu našu ljutnju i naše neznanje.

Isusuovo rođenje znači da bez obzira da li živimo u vremenu pandemije kovida-19 ili ne Bog je uvek s nama i on je došao k nama na prvi Božić.

Nije došao k nama usled velike galame, dočekan trubačima kao što mi znamo uraditi kod svečanih trenutaka već se pojavio u liku bespomoćnog mališana i postao je dete koje blagosilja i koje donosi radost koje zrači mirom i nadom.

laslo nemet zrenjanin 003
MONS. DR. NÉMET LÁSZLÓ SVD, BISKUP ZRENJANINSKE BISKUPIJE

Želim svima nama da nas ta nada ispuni i u narednoj godini i da nas ni kovid ni druga nevolja ne udalji od Božije ljubavi i ljubavi prema bližnjima.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. Puno sreće Pater Nemetu u obavljanju svoje Nadbiskupske dužnosti neka ga dobri Bog viječno čuva.

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px