Obezbeđeno 2,9 miliona za kupovinu zemljišta za izgradnju hrama u Drvarskoj ulici

Zrenjanin – Hram u Drvarskoj

Podelite vest

Za finansiranje programa i projekata crkava i verskih zajednica u 2022. godini Grad Zrenjanin je obezbedio 5 miliona dinara, a prema objavljenoj listi rangiranja po završenom konkursu najviše sredstava,  2,9 miliona dinara, dodeljeno je  Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini za kupovinu zemljišta za izgradnju Pravoslavnog hrama u Drvarskoj  ulici.

Prema toj listi 300.000 dinara opredeljeno je za izgradnju bolničke kapele Sv. Nektarija, koliko i za restauraciju hrama Svetog Arhangela Gavrila u Aradcu, 150.000 dinara za izgradnju Srpskog pravoslavnog hrama u Jankov Mostu, dok će po 100.000 dinara biti izdvojeno za parohijski dom u Belom Blatu,  rekonstrukciju ikonostasa Uspenskog hrama, adaptaciju i rekonstrukciju hrama u Elemiru, za nabavku i ugradnju stolarije na zvoniku hrama SV. Otaca u Kleku, kao i za završetak grubih radova na izgradnji Pravoslavnog hrama „Ognjena Marija“ u Lazarevu i za obnovu zvonika i Hrama Vavedenja Presvete Bogorodice u Orlovatu.

pravoslavna crkva zrenjanin 015

Kako se u objavljenoj listi navodi, 150.000 dinara namenjeno je za unutrašnje radove konaka Manastira SV. Melanije Rimljanke.

Slovačkoj evangelističkoj crkvenoj opštini Aradac biće dodeljeno 100.000 dinara za tehničko ozvučenje Hrama Božijeg u Aradcu, koliko i Zrenjaninskoj biskupiji i Islamskoj zajednici Zrenjanin.

Prema listi rangiranja koju je sastavila komisija za raspodelu sredstava po 50.000 dinara odobreno je za rekonstrukciju Parohijskog doma u Svetosavskoj ulici, kao i za sistem grejanja u hramu Svetog oca Nikolaja u Tomaševcu, renoviranje parohijskog doma u Tarašu, ozvučenje Reformatske crkve.

Po 50.000 dinara biće opredeljeno i Jevrejskoj opštini Zrenjanin za radove na jevrejskom groblju i Rumunskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Ečka za kupovinu relikvije za hram.

Nakon objavljivanja liste rangiranja rešenje o raspodeli sredstava biće doneto u roku od 30 dana.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022