NURDOR i zrenjaninski volonteri obeležili Svetski dan dece obolele od raka programom ispred Gradske biblioteke

Zrenjanin - NURDOR

U celom svetu 15. februar obeležava se kao Svetski dan dece obolele od raka. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR, taj dan obeležava već 20 godina. Tako je bilo i ove godine, u više od 30 gradova širom Srbije.

U Zrenjaninu, prigodnim programom podrške koji su organizovali Kulturni centar Zrenjanina i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ nastupali su Plesni klub „Free Dance“, Dečji hor vrtića „Vila“ i „Crvenkapa“, KUD „Pionir“, Dečji hor „Sanjalice“, KUD „Đerđef“, Muzička akademija „Pejčić“, OSŠ „9. maj“, KUD „Moja Sosa“ i Kreativna radionica „Iskrice“. Ovom prilikom je takođe prikupljeno i 82.560 dinara, koje će se koristiti u ostvarivanju plemenitih ciljeva NURDOR-a.

“Zrenjanin je jedan od gradova u Srbiji koji obeležava 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka. Danas se pridružujemo velikom broju ljudi dobre volje, koji žele na ovaj način da upute podršku malim super herojima koji se bore sa teškim neprijateljem. Ono što mogu da kažem u ime zrenjaninskih volontera jeste da smo mi prisutni tokom cele godine. Postoji mreža volontera NURDOR-a sada i u Zrenjaninskoj gimnaziji, to je mlada snaga koja nam izuzetno pomaže.

Kulturni centar Zrenjanina i Gradska narodna biblioteka jesu takođe u statusu volontera NURDOR-a, i danas smo svi zajedno pripremili, zahvaljujući velikom broju horića, plesnih grupa i kulturno umetničkih društava, jedan prigodan program, koji šalje poruku ljubavi, jer deca koja se leče prolaze izuzetno dug i bolan proces do izlečenja. Ono je moguće i više od 70% dece koja obole od raka se i izleči. Veoma je važno pružiti i njima i njihovim porodicama podršku, omogućiti što bolje uslove lečenja, a to je ono što NURDOR radi zaista predano već 20 godina.”, rekla je Jelena Đorđević Perc, volonter NURDOR-a.

Podsećamo, u Srbiji godišnje oboli 350 dece ali veoma je važno znati da je ova teška bolest kod dece i mladih u najvećem broju slučajeva izlečiva.

Za izlečenje je, uz medicinske terapije, za male pacijente i njihove porodice najvažnije da imaju što bolje i modernije uslove lečenja i nege ali je isto tako važna i podrška svih nas.

Svi koji žele, mogu se pridružiti kampanji #IJASEBORIM: slanjem SMS poruke sa tekstom 1 na 1150. (Cena SMS poruke je 100 dinara i važi za sve mreže).

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px