Saopštenje NSZ Zrenjanin: Javni pozivi NSZ za program za samozapošljavanje oročeni do 10. aprila

Zrenjanin – Program za samozapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje filijala za zapošljavanje Zrenjanin

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu prima zahteve za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2023. godini do 10. aprila. Nezaposlene opredeljene za pokretanje privatnog biznisa pozivamo da apliciraju do ovog roka. Program za samozapošljavanje i program za samozapošljavanje za lica romske nacionalnosti su javni pozivi čiji cilj je otvaranje  novih radnih mesta i promocija preduzetničkih vrednosti.

Program samozapošljavanja jedna je od aktivnih mera zapošljavanja NSZ i predstavlja institucionalnu podršku razvoju preduzetništva. Finansijska podrška u vidu subvencije iznosi   300.000 dinara, dok je za osobe sa invaliditetom koje pokreću svoj biznis iznos  nešto veći – 330.000 dinara. Program uključuje i stručnu, nefinansijsku podršku koja obuhvata obuku za preduzetnike-početnike, uslugu mentoringa, informisanje i savetovanje.

Za ovu vrstu podrške mogu konkurisati lica  koja su prijavljena na evidenciju NSZ i imaju završenu obuku „Put do uspešnog preduzetnika“.

Zainteresovani  obuku mogu da pohađaju u filijali za zapošljavanje u Zrenjaninu, ili on-lajn. Obuka obuhvata pet oblasti: informacije o javnom pozivu NSZ, osnove preduzetništva, pravni aspekt biznisa (kako osnovati firmu, kako pratiti pravnu regulativu, osnovni principi upravljanja firmom), ekonomski aspekt biznisa (kako analizirati tržište, zbivanja na tržištu, poteze konkurencije, koliko novca je potrebno za započinjanje i uspešno vođenje sopstvenog posla, informacije o izvorima finansiranja, o raspoloživim kreditnim linijama, itd), biznis plan.

Uz podršku ovog programa moguće je pokrenuti biznis iz bilo koje od proizvodnih ili uslužnih delatnosti, a isključene su primarna poljoprivredna proizvodnja, menjačnice, trgovina, taksi usluge. Delatnost registrovanih firmi je iz različitih oblasti: usluga, uslužnog zanatstva, intelektualnih usluga i proizvodnje. Obučno su to:  zanatske radionice, advokatske kancelarije, kozmetički i frizerski saloni, krojačko-šivačke radionice,  radionice za proizvodnju hrane, i dr.

Uz podršku programa za samozapošljavanje tokom 2022.g na teritoriji Srednjobanatskog okruga otvoreno je 80 firmi.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px