Novi pauk i skenkar od danas zavode red na Zrenjaninskim ulicama. Teškašima odzvonilo!

Zrenjanin - Novi "pauk" i "Sken kar"

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura jutros je sa svojim zamenikom Sašom Santovcem ali i pomoćnicima Snežanom Vučurevič, Marijom Damjanović i Rajkom Kapelanom i sa načelnikom Gradske uprave Nenadom Domjeskovim na parkingu „Prevlaka“ obišao dva nova moderna vozila, specijalno vozilo „pauk“ i vozilo kontrole parkiranja „SCAN CAR“ („Oko sokolovo“) koje je nedavno nabavilo Javno komunalno preduzeće „Pijace i parkinzi“ Zrenjanin.

Obraćajući se prisutnim novinarima, Aleksandar Martinov, direktor JKP „Pijace i parkinzi“ je rekao:

„Javno komunalno preduzeće „Pijace i parkinzi“ pored upravljanja pijacama ima i delatnost upravljanje i kontrolu na parkiralištima u gradu Zrenjaninu. Novine koje su Scan car vozilo i novo pauk vozilo. Scan car vozilo sistemski pravi fotografije parkiranih vozila i daje detaljne informacije o naplati i kontroli parkiranja. Ono što je takođe novina jeste da u buduće na vetrobranskim staklima više neće biti postavljene parking karte, nego će građani svoja dugovanja moći da provere na našem sajtu preduzeća ukucavanjem svojih registarskih tablica.“

„U prethodnom periodu smo imali velikih problema što se tiče pauk vozila, koje je bilo dotrajalo i staro 19 godina, kvarovi su bili česti i zbog toga vozilo nije moglo da bude na terenu. Uz pomoć gradonačelnika i gradske uprave omogućena nam je kupovina novog specijalnog vozila koje ima veće mogućnosti. U saradnji sa saobraćajnom policijom, komunalnom inspekcijom i komunalnom milicijom nastavljamo sa radom na terenu i obezbeđenjem nekog saobraćajnog mira u gradu.“

Scan car se koristi samo za proveravanje naplate parkinga, i to samo na parking prostorima. Pravilo od tri minute i dalje postoji kao vreme uočavanja, a sve opomene stižu na kućnu adresu.“ zaključio je Aleksandar Martinov.

„Grad Zrenjanin je opredeljen da unapredi kvalitet komunalnih usluga i da dodatno unapredi komunalni red na teritoriji naše lokalne samouprave. Kada je u pitanju JKP „Pijace i parkinzi“ možemo da kažemo da smo samo u protekle dve godine uložili preko 2 miliona evra za unapređenje kvaliteta usluga.

zrenjanin sken kar i pauk 027
Aleksandar Martinov, direktor JKP "Pijace i parkinzi"
zrenjanin sken kar i pauk 028
Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina

Nalazimo se na parkingu Prevlaka gde je upravo pre nešto više od godinu dana uveden i sistem automatske naplate parkiranja, a iza nas su dva vozila, u pitanju je novo pauk vozilo i scan car koji takođe kontroliše parkiranje. Mislimo da ćemo na ovaj način unaprediti sistem i saobraćaja i poštovanje komunalnog reda kada je u pitanju parkiranje, a što se tiče same putne infrastrukture koja je blisko vezana sa ovom temom jeste naš napor da u određenim delovima grada uradimo još bolji sistem parkiranja, što ćemo naravno zajedno sa stručnim službama JKP „Pijace i parkinzi“ ali i sa našim građanima unaprediti u narednom periodu.

Ukupna vrednost investicija koje je grad isfinansirao preko JKP u protekle dve godine jeste 2 miliona evra.“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

7 Comments

  1. Баш лепо, уместо да среде велики паркинг који је катастрофалан они купују нова возила.

    • Draga Marina ulaganje novaca u parkinge ne donosi zaradu nwgo je to cist trosak zrenjaninci se svakako parkiraju pa makar to bila zemljana povrsina sa rupama kao kod specijalisticke

  2. mnogo toga treba urediti u zrenjaninu nabavka ova dva vozila za nepropisna parkiranja je jedna od mera da se uvede red ali čistoća i zelenilo mora malo brže a sredjuje zelene površine jer ćemo se ugušiti u travi gotovo pocelom gradu stoga apel uradite gradski čelnici nešto da i zrenjanin liči na lep grad što zasada nije za sada

  3. Je l’ to znači da će sada komunalci konačno da krenu da kažnjavaju i sklanjaju i privilegovana vozila? Pred kućom mi se, na zelenoj površini godinama parkiraju.Često sam svedočila tapšanju po ramenu kada su neka bešnja kola i džipovi parkirani.Znam da nisu nikad kažnjeni jer ista vozila nastave i dalje da se parkiraju.

    • Znaju ali slabo mare.I ovde je neko lepo zaradio, a neki su se lepo ugradili.Isto tako i sa kamerama koje su nedavno montirali na bandere.

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px