Nove kućice za pse lutalice širom grada. Akcija „Čistoće“, Grada Zrenjanina i udruženja „Beta“ i „Zelene šape“

Zrenjanin – Spas za pse lutalice

Podelite vest

Danas su u organizaciji JKP „Čistoća i zelenilo“, udruženja „Zelene šape“ i „Beta“ na nekoliko lokacija u gradu postavljene kućice za pse „lutalice“ kako bi lakše pregurali zimu i niske temperature koje su od jutros u minusu.

Prve dve kućice postavljene su u Karađorševom parku gde su se prisutnim medijima obratli Tara Vlaisavljević, PR udruženja Zelene šape i Vladimir Vujin, tehnički direktor JKP „Čistoća i Zelenilo“ Zrenjanin.

kucice za pse 003
Nove kućice za pse

Tara Vlaisavljević, PR udruženja Zelene šape je za portal volimzrenjanin.com rekla:

„Ja sam danas došla ovde ispred udruženja Zelene šape, kao njihov PR, da pohvalim ovu divnu saradnju i akciju gradske uprave i JKP „Čistoća i zelenilo“. Veoma smo iznenađeni i srećni i želim da pohvalim ovo i da kažem da je ovo početak nečeg lepog u gradu, da pomognemo psima lutalicama. Hladno vreme dolazi i nadam se da će psi da se zbrinu i da će pronaći što pre te kućice koje se postavljaju. Apelovala bih na građane da čuvaju te kućice i da paze na te kućice koliko mogu i da svako ko može donese hranu, neko staro ćebe ili neki stari odevni predmet, kako bi tim psima bilo još toplije sada kada dođe zima.“, rekla je Tara.

kucice za pse 009
Tara Vlaisavljević

Ispred lokalnog preduzeća, JKP Čistoća i Zelenilo Zrenjanin novinarima se obratio Vladimir Vujin, tehnički direktor.

„JKP „Čistoća i zelenilo“ i lokalna samouprava grada Zrenjanina su napravili jednu akciju kako bi pomogli psima koji su na ulici, koji su pušteni od strane neodgovornih vlasnika i psi koji su iz CNR programa, da probamo da im pomognemo da lakše preguraju ove hladne i zimske dane koji su pred njima. Došli smo na ideju da postavimo 20 kućica po parkovima u našem gradu, gde će ti psi biti hranjeni od službe JKP „Zoohigijena“ i u saradnji sa ljubiteljima prirode „Zelenim šapama“ i udruženjem za zaštitu životinja „Beta“ njihovi ljudi na terenu će isto obilaziti lokacije na terenu gde su te kućice, hraniti pse i sipati im vode.

kucice za pse 008
Vladimir Vujin

U tim hladnim danima kada bude bilo da se ta voda smrzne, mi ćemo probati da im menjamo da uvek imaju svežu vodu i da na taj način izvučemo pse iz centra grada i da ne budu više u centru već da budu po parkovima u gradu.

Ovom prilikom bi hteo da se zahvalim i Premium Pet-u koji je prepoznao ovu akciju i donirao činije koje ćemo postaviti za hranu i vodu po tim kućicama, Zelenim šapama i Beti koji su podržali ovu akciju i njihovim aktivistima koji će učestvovati zajedno sa nama u vođenju računa o tim psima na ulici.

Apelovao bih na naše sugrađane da ne uništavaju ove kućice, da ih ne kradu, nego da nam pomognu i da oni ukoliko imaju volje i želje nahrane te pse na lokacijama gde će biti postavljene kućice.

Lokacije gde će kućice biti postavljene su Karađorđev park, park Putnikovo, Spomen park Bagljaš, park u Mužlji, park Poljubaca Čokliget, Planket park, park na Zelenom polju, park Prijatelja Dece i Šećeranski park.

Predviđeno je da kućice stoje do proleća. Na proleće ćemo gledati ukoliko bude potrebe da ih sklonimo, a ukoliko psi budu navikli da budu tu, kućice će ostati, samo ćemo gledati da povećamo broj, ukoliko budemo videli da nema dovoljno kućica, da ima više pasa oko kućica potrudićemo se da napravimo još, da probamo da zbrinemo što više pasa. “, rekao je Vladimir Vujin.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

  1. Postovani,
    U Bg, Lekino brdo postoji veci pas na ulici kome bih htela da obezbedim kucicu a da to ne bude neka fensi pa da mu ubrzo neko ukrade. Videvsi ove kucice koje ste postavljali mislim da bi bila idealna za ovog psa. Ono sto me zanima jeste kontakt telefon da mogu da se raspitam o ceni i eventualnoj dostavi.
    Hvala unapred,
    Sladjana

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px