“Da nam sela budu bliža”: u Perlezu otvorena nova vrtićka grupa

Perlez – Poseta gradonačelnika

Perlez, nekadašnje sresko mesto, među najvećim je selima na gradskoj teritoriji, privlačno i za doseljavanje, a raspolaže i vrednim kulturno-istorijskim nasleđem.

U okviru posete tom selu, u nastavku aktivnosti “Da nam sela budu bliža”, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima je posetio dve lokacije koje svedoče o prethodno navedenom – u tekućoj školskoj godini u Perlezu je, zbog velikog interesovanja, otvorena nova vrtićka grupa pri OŠ “Đura Jakšić”, a u objektu starog mašinskog mlina održaće se deo programa ovogodišnje manifestacije “Noć muzeja”. Zbirka starih mašinskih mlinova, tzv. “valjnih stolica”, u Perlezu proglašena je kulturnim dobrom (industrijskim nasleđem) Republike Srbije, a stručni nadzor nad njenom zaštitom, kao matična ustanova, preuzeo je Muzej nauke i tehnike iz Beograda.

Gradonačelnik je prethodno održao sastanak s predstavnicima mesne zajednice, na kom je bilo reči o svemu što je u selu urađeno u prethodnih godinu dana, kao i nekim predstojećim projektima. Istakao je da je Perlez među naseljima koja prednjače po građanskim inicijativama i ličnim angažovanjem meštana na različtim akcijama, kao i da je konstituisanje novog saveta mesne zajednice donelo i novu energiju i ideje.

“Uz njihove inicijative, sredstvima od donacija meštana i kroz podršku grada, učinjeno je dosta toga ka daljem razvoju Perleza. Grad Zrenjanin je sa 10 miliona dinara pomogao sanaciju i rekonstrukciju različitih objekata od interesa za meštane, mesne zajednice, vatrogasnog doma, biblioteke, kapela na grobljima, pri kraju je projekat za izgradnju kanalizacione mreže, koji smo finansirali u iznosu od 8,5 miliona dinara, urađeno je dosta i po pitanju rasvete, asfaltiranja i predstoji, na osnovu novog ugovora o javno-privatnom partnerstvu, asfaltiranje Ulice dr Radoslava Panića”, istakao je gradonačelnik i dodao da su, u tri navrata, otvarane različite jaslene i vrtićke grupe pri školi, u kojima boravi ukupno 103 dece.   

“Poslednja je otvorena u septembru, dakle ove školske godine, radi se o srednjoj grupi sa celodnevnim boravkom, koju pohađa 21 dete. To je takođe dobar podatak i ide u prilog našim naporima da očuvamo i razvijamo naseljena mesta”, ukazao je gradonačelnik prilikom posete školi, koju od prvog do osmog razreda pohađa 320 učenika. 
Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

  1. Jel reče nešto kada ćemo piti zdravu česmovaču posle toliko godina zabrane?

  2. Ko da ga pita za cesmovacu kada samo vodi santos od novinara a oni su svakako placeni da cute i da se smeskaju

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px