“Da nam sela budu bliža”: u Perlezu otvorena nova vrtićka grupa

Perlez – Poseta gradonačelnika

Perlez, nekadašnje sresko mesto, među najvećim je selima na gradskoj teritoriji, privlačno i za doseljavanje, a raspolaže i vrednim kulturno-istorijskim nasleđem.

U okviru posete tom selu, u nastavku aktivnosti “Da nam sela budu bliža”, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima je posetio dve lokacije koje svedoče o prethodno navedenom – u tekućoj školskoj godini u Perlezu je, zbog velikog interesovanja, otvorena nova vrtićka grupa pri OŠ “Đura Jakšić”, a u objektu starog mašinskog mlina održaće se deo programa ovogodišnje manifestacije “Noć muzeja”. Zbirka starih mašinskih mlinova, tzv. “valjnih stolica”, u Perlezu proglašena je kulturnim dobrom (industrijskim nasleđem) Republike Srbije, a stručni nadzor nad njenom zaštitom, kao matična ustanova, preuzeo je Muzej nauke i tehnike iz Beograda.

Gradonačelnik je prethodno održao sastanak s predstavnicima mesne zajednice, na kom je bilo reči o svemu što je u selu urađeno u prethodnih godinu dana, kao i nekim predstojećim projektima. Istakao je da je Perlez među naseljima koja prednjače po građanskim inicijativama i ličnim angažovanjem meštana na različtim akcijama, kao i da je konstituisanje novog saveta mesne zajednice donelo i novu energiju i ideje.

“Uz njihove inicijative, sredstvima od donacija meštana i kroz podršku grada, učinjeno je dosta toga ka daljem razvoju Perleza. Grad Zrenjanin je sa 10 miliona dinara pomogao sanaciju i rekonstrukciju različitih objekata od interesa za meštane, mesne zajednice, vatrogasnog doma, biblioteke, kapela na grobljima, pri kraju je projekat za izgradnju kanalizacione mreže, koji smo finansirali u iznosu od 8,5 miliona dinara, urađeno je dosta i po pitanju rasvete, asfaltiranja i predstoji, na osnovu novog ugovora o javno-privatnom partnerstvu, asfaltiranje Ulice dr Radoslava Panića”, istakao je gradonačelnik i dodao da su, u tri navrata, otvarane različite jaslene i vrtićke grupe pri školi, u kojima boravi ukupno 103 dece.   

“Poslednja je otvorena u septembru, dakle ove školske godine, radi se o srednjoj grupi sa celodnevnim boravkom, koju pohađa 21 dete. To je takođe dobar podatak i ide u prilog našim naporima da očuvamo i razvijamo naseljena mesta”, ukazao je gradonačelnik prilikom posete školi, koju od prvog do osmog razreda pohađa 320 učenika. 
Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

  1. Ko da ga pita za cesmovacu kada samo vodi santos od novinara a oni su svakako placeni da cute i da se smeskaju

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022