Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio opštinu Nova Crnja

Nova Crnja - dr Aleksandar Martinović

Nakon obilaska skupštinske sale, u kojoj je uz finansijsku pomoć Ministarstva implementiran sistem eParlament, kao i parka u naseljenom mestu Vojvoda Stepa, čije je uređenje MDULS podržalo sa 2,8 miliona dinara, Martinović je istakao da će institucija kojom rukovodi ostati stabilan i pouzdan partner Novoj Crnji za realizaciju budućih projekata koji su od značaja za lokalno stanovništvo.

Ministar je obišao i pogon kompanije MEHLER PROTECTIVE SYSTEM DOO, koja predstavlja primer uspešne saradnje privrede i lokalne samouprave, a bavi se proizvodnjom delova za vojne uniforme i zapošljava oko 80 ljudi, pretežno žena. Martinoviću je ovom prilikom prezentovan projekat izgradnje nove proizvodne hale u radnoj zoni Nove Crnje, koja je prema njegovim rečima veoma dobra, zbog čega će lokalna samouprava imati podršku sa republičkog nivoa za privlačenje novih velikih investicija u narednom periodu.

Martinović je pohvalio lokalno rukovodstvo na tome što se kontinuirano bori za razvoj i jačanje kapaciteta Nove Crnje, napomenuvši da je ovo jedna od retkih opština koja iz sopstvenog budžeta pomaže malim poljoprivrednim proizvođačima, kojima nije lako da opstanu na tržištu u konkurenciji sa velikim kompanijama.

Predsednik opštine Vladimir Brakus naveo je da će njegov tim u radu nastaviti da se vodi savetima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Vlade Srbije, kao i da osluškuje potrebe građana, kako bi opštinska uprava i u budućnosti adekvatno odgovarala na njihove potrebe i zahteve.

Izvor: Info centar Žitište

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022