Nov asfalt u Perlezu: Ulaganja u putnu infrastrukturu za dve i po godine veća od 40 miliona dinara

Perlez - Nov asfalt

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno s pomoćnicom Cicom Vučković, posetio je danas Perlez, gde su u toku radovi na asfaltiranju Ulice dr Radoslava Panića, duge kilometar, koja je među najdužim u selu. Ovo je jedna od brojnih ulica predviđenih za asfaltiranje u svim mesnim zajednicama, a na osnovu dinamičkog plana i Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo i zbog činjenice da se u Perlezu asfaltira još jedna važna saobraćajnica za meštane i zbog uspešne realizacije celokupnog Ugovora o javno-privatnom partnerstvu. Perležani su prethodne godine dobili asfalt u susednoj, Ulici Đure Jakšića, a sada se radi još jedna ulica u zoni prilaza keju pored Begeja, takođe komletno uređenom pre dve godine, za potrebe održavanja manifestacije od značaja za Grad Zrenjanin “Dani porodice”.

– Ulaganja u Perlezu, posmatrano samo kroz ove tri investicije, iznose preko 40 miliona dinara u protekle dve i po godine. U uređenje šetališta pored Begeja uloženo je oko 10 miliona dinara, asfaltiranje Ulice Đure Jakšića koštalo je 6,5, a Radoslava Panića 24.000.000 dinara. I to nije sve. U proteklih godinu dana obnovljena je i saobraćajnica od Perleza do Knićanina i Titela, u centru sela otvorena je Kulturna stanica “Stari mlin”, očišćen je kanal za odvodnjavanje, sanirano nekoliko javnih objekata, otvorena nova vrtićka grupa pri osnovnoj školi. Perlez je možda i najbolji primer kako građanske inicijative i lično angažovanje meštana, u saradnji sa lokalnom samoupravom, dovode do uspešne realizacije brojnih važnih projekata, koje smo definisali kroz akciju “Da nam sela budu bliža” – istakao je gradonačelnik nakon obilaska radova u Perlezu i dodao:

– Što se putne infrastrukture tiče, naš cilj je da u trogodišnjem periodu, računajući i prethodnu godinu, u svakoj gradskoj i seoskoj mesnoj zajednici bude u potpunosti obnovljena ili prvi put asfaltirana bar po jedna ulica. Sledeća aktivnost, kada je u pitanju asfaltiranje, je u Čenti, gde će se raditi Pupinova ulica – najavio je nove radove gradonačelnik.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022