U Narodnom muzeju Zrenjanina održana promocija knjige Mladena Bate Racića „Let it be po laloški“

Zrenjanin – Narodni muzej Zrenjanina

Sinoć je u Atrijumu Narodnog muzeja u Zrenjaninu održana promocija knjige Mladena Bate Racića „Let it be po laloški“. Na promociji su pored autora Mladena Racića govorili i: Bane Lokner – muzički kritičar i urednik, Vladimir Kajlović – producent, Nikola Dragaš – karikaturista i ilustrator i Goran Trailović – glavni i odgovorni urednik Gradske biblioteke Pančevo.

Pre samog početka, nastupio je i Zrenjaninski kamerni hor pod vođstvom dirigentkinje Andree Poše, koji su izveli nekoliko pesama grupe Bitlsi, čiji teksovi su prevedeni u knjizi. Organizatorka promocije u ime Narodnog muzeja bila je Bojana Petraš, viša diplomirana bibliotekarka.

“Pre svega, hvala svima koji su večeras došli, ali hvala i organizatorima na gostoprimstvu. Ja sam ovu knjigu doživeo iz nekog svog ugla. Meni je bilo veoma interesantno suočavanje sa autorovim doživljavanjem Bitlsa, sa ovom knjigom, kao i sa svime što se nalazi u knjizi.

Negde tokom prve polovine 2000tih godina, u Engleskoj se vodila polemika o autorskim pravima. Govorilo se kako je došlo novo vreme, i kako zapravo niko više ne može da zabrani nekome, ko nije iz tog benda, da svira pesme tog sastava. Međutim došlo je i novo vreme gde će doći DJ-evi koji će na svoj način obraditi pesme Bitlsa i to niko neće moći da im zabrani.”, rekao je Bane Lokner, muzički kritičar i urednik.

O knjizi:

Knjiga „Let it be po laloški“ je svojevrsni nastavak prve zbirke „Kokni engleski u lalinski”, u kojoj je autor sabrao stotinak prevoda najpoznatijih evergrin hitova, dok se ovaj put skoncentrisao na prevode pesama legendarnih Bitlsa sve u duhu dijalekta i svog zavičajnog laloškog govora. Uz prevode pesama, pisac je ovu knjigu dopunio ličnim životnim pričama koje su su povezane i protkane muzikom Bitlsa. Napisana je u jednom naizgled neobaveznom i šaljivom tonu, uz jedinstveni šarm koji banatski govor ima.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022