U Narodnom muzeju Zrenjanina održana promocija knjige Mladena Bate Racića „Let it be po laloški“

Zrenjanin – Narodni muzej Zrenjanina

Sinoć je u Atrijumu Narodnog muzeja u Zrenjaninu održana promocija knjige Mladena Bate Racića „Let it be po laloški“. Na promociji su pored autora Mladena Racića govorili i: Bane Lokner – muzički kritičar i urednik, Vladimir Kajlović – producent, Nikola Dragaš – karikaturista i ilustrator i Goran Trailović – glavni i odgovorni urednik Gradske biblioteke Pančevo.

Pre samog početka, nastupio je i Zrenjaninski kamerni hor pod vođstvom dirigentkinje Andree Poše, koji su izveli nekoliko pesama grupe Bitlsi, čiji teksovi su prevedeni u knjizi. Organizatorka promocije u ime Narodnog muzeja bila je Bojana Petraš, viša diplomirana bibliotekarka.

“Pre svega, hvala svima koji su večeras došli, ali hvala i organizatorima na gostoprimstvu. Ja sam ovu knjigu doživeo iz nekog svog ugla. Meni je bilo veoma interesantno suočavanje sa autorovim doživljavanjem Bitlsa, sa ovom knjigom, kao i sa svime što se nalazi u knjizi.

Negde tokom prve polovine 2000tih godina, u Engleskoj se vodila polemika o autorskim pravima. Govorilo se kako je došlo novo vreme, i kako zapravo niko više ne može da zabrani nekome, ko nije iz tog benda, da svira pesme tog sastava. Međutim došlo je i novo vreme gde će doći DJ-evi koji će na svoj način obraditi pesme Bitlsa i to niko neće moći da im zabrani.”, rekao je Bane Lokner, muzički kritičar i urednik.

O knjizi:

Knjiga „Let it be po laloški“ je svojevrsni nastavak prve zbirke „Kokni engleski u lalinski”, u kojoj je autor sabrao stotinak prevoda najpoznatijih evergrin hitova, dok se ovaj put skoncentrisao na prevode pesama legendarnih Bitlsa sve u duhu dijalekta i svog zavičajnog laloškog govora. Uz prevode pesama, pisac je ovu knjigu dopunio ličnim životnim pričama koje su su povezane i protkane muzikom Bitlsa. Napisana je u jednom naizgled neobaveznom i šaljivom tonu, uz jedinstveni šarm koji banatski govor ima.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px