Nino Rakićević, predavanje u savremenoj galeriji – vrednost fotografije

Zrenjanin - Nino Rakićević

Nenad-Nino Rakićević  je reklamni i umetnički fotograf, Sony ambasadoor i profesor fotografije  koji preko trideset godina živi i radi u Sjedinjenim Amerčkim Državama.

Pre odlaska na studije fotografije 1988. godine na čuvenu Brooks Fotografsku Akademiju u Santa Barbari, Nino je do tada u tadašnjoj Jugoslaviji osvojio sve najveće nagrade za fotografe izlagače. 1989. godine, njegove četiri fotografije su odabrane za izložbi “150 godina Srpske fotografije” i izložene u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

Nakon završetka studija seli se u Los Anđeles i započinje uspešnu karijeru kao reklamni i modni fotograf. 2003. godine postaje profesor na Brooks Akademiji gde predaje predmete iz oblasti, modne, portretne i ulične fotografije.

I pored obaveza na akademiji, Nino predano radi na svojim komercijalnim i umetničkim projektima i 2014. godine dobija veliko priznanje od kompanije Sony koja ga poziva da bude njen ambasador.

O svojim dragocenim iskustvima, vrednosti fotografije i mogućnostima promovisanja Srpske fotografije Nino će održati predavanje u Savremenoj Galeriji u Zrenjaninu, u utorak 14.decembra u 17 časova. Predavanje se realizuje u organizaciji Fotografskog Dokumentacionog Centra i Savremene Galerije Zrenjanin. Ulaz je Slobodan za sve zainteresovane uz pridržavanje propisanih mera.

Fotografije  Nenada Nina Rakićevića mogu da se  pogledaju OVDE

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022