Nikola Mrdaković boluje od tumora na mozgu: Tarašanin Aleksandar trčanjem sakuplja novac za pomoć. Uključite se i vi!

Zrenjanin - Tarašanin Aleksandar Jovanov

Tarašanin Aleksandar Jovanov je pre nekoliko dana došao na ideju da pokrene akciju humanitarnog trčanja, kako bi prikupio sredstva potrebna za lečenje Nikole Mrdakovića (8), koji boluje od nekoliko tumora na mozgu. Ovom prilikom Aleksandar se obratio informativnom portalu volimzrenjanin.com, a mi smo mu pružili podršku u ostvarenju ovog humanitarnog čina.

“Ova ideja je još uvek sveža i doneta je pre 5 dana. Mi smo taj projekat hteli da radimo pre par godina, ali nismo uspeli da ga realizujemo jer uslovi nisu bili najbolji, ali se nadamo da će sada sve proći kako treba.

Na ovu inicijativu sam došao sam, razmišljajući kako mogu da pomognem. Zamislio sam da ovo bude jedno trčanje, koje će trajati od 9. marta do 13. ili 14. marta, u zavisnosti od vremena. Krećem iz Taraša i trčim do Kragujevca, i to je ruta od oko 220 km, i plan je da se svaki kilometar prodaje. Svi koji budu želeli da kupe kilometar, moćiće to da urade slanjem SMS poruke ili uplatom na žiro račun koji će biti objavljen tad. Prodaja kilometara će početi nekoliko dana ranije, i trajaće tokom celog trčanja.

Sav prikupljeni novac je namenjen za jedno divno dete, jednog malog Nikolu Mrdakovića koji ima 8 godina. Nikola je iz Kragujevca ali njegovi su rodom iz Taraša i poznajem ih, i voleo bih da pomognem Nikoli. On boluje od tumora mozga i potrebno je da se pošalje u Ameriku na lečenje, i za to je potrebno da se prikupi 400.000 dolara. U planu su da se održe i neke humanitarne manifestacije za Nikolu u narednom periodu u Zrenjaninu, kao i humanitarne akcije.

Ja se takođe bavim karateom, i sve počinje od čoveka koji me je uputio u ovu priču i naučio o humanosti, a to je Danko Đokić, koji je takođe veliki humanista, sa kojim sam odrastao i koga gledam kao trećeg roditelja. Mi smo kao klub već radili neke manje humanitarne akcije, ali meni kao pojedincu je ovo prvi put da radim ovako nešto. Već imam planove i za naredne akcije, i u dogovoru sa čovekom iz Bosne i Hercegovine koji ovakve akcije održava redovno, planiramo da održimo još neke humanitarne akcije.

Stupili smo u kontakt sa nekoliko televizija kao i medija koji će nam pružati podršku na ovom trčanju. Plan je da nas neko sačeka u Zrenjaninu, u Beogradu, kao i na samom finišu.

Planiram da istrčim ovu rutu za 3-4 dana, tačnije da trčim 50 km po danu, ako uslovi i vreme budu odgovarajući.

Imaću takođe i pratnju, koju će čini moj brat Nikola Vico, moj drug Goran Ivanišević, koji će verovatno i da snima, i to će sve biti emitovano na YouTube kanalu koji ćemo napraviti naknadno.

Do sada nisam trčao duge staze i ovo mi je prvi put da se upuštam u ovako nešto. Spremao sam se i spremam se i dalje, dugo sam u sportu i verujem da će ovo biti uspešan projekat. ”, rekao je Aleksandar Jovanov (20) iz Taraša.

Nikola Mrdaković je jedno divno i umiljato dete, ali nažalost Nikola ima retko oboljenje, tuberoznu sklerozu. U sklopu bolesti on ima puno benignih tumora na kori mozga i u mozgu, a neki od tih tumora izazivaju i epileptične napade. I pored mnogobrojnih antiepileptika, kontrola napada nikada nije postignuta. Nikola svakodnevno ima epi napade. Jedino rešenje je operacija. Nažalost takva vrsta operacije se ne radi kod nas te su prinuđeni da rešenje traže u inostranstvu. Međutim, za takav poduhvat im je potrebno nezamislivih 400.000 dolara.

Vaše malo za nekoga je puno. Pomozimo Nikoli da ima šansu za bolji život.

Svi koji žele da pomognu na bilo koji drugi način ili da podrže humanitarnu akciju Aleksandra Jovanova kako bi se pomoglo malom Nikoli Mrdakoviću, mogu ga kontaktirati na broj telefona 0631865232.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px