Nikola Kovačević završio učešće na Svetskom prvenstvu odličnim 9. i 12. mestom u dve kategorije

Zrenjanin - Nikola Kovačević

Danas je poslednji dan Svetskog prvenstvo za juniore i seniore 023 u kajaku i kanu na mirnim vodama koje se od srede do danas održava u Italijanskom Auronzu. Nikola je svoje učešće završio juče zauzevši 7 mesto u b finalu u olimpiskoj disciplini K-2 500m sa partnerom Brankom Lagudžićem.

U petak veslao finalnu trku u olimpiskoj disciplini K-4 500m sa partnerima Vojinom Rudovićem, Dimitrijem Stojšićem i Milošem Stojkovim gde su zauzeli 9.mesto.

Naime, u sredu u kvalifikacionoj trci K-4 500m Nikola, Vojin, Miloš i Dimitrije izveslali su perfektnu trku i zauzeli prvo mesto i time direktno mesto u finalnoj trci, u četvrtak Nikola je veslao u kvalifikacionoj trci K-2 500m gde su odlično izveslali trku zauzevši 2. mesto i time obezbedili učešće u polufinalu, istog dana poslepodne veslane su trke polufinala, Nikoli i Branko trku su završili na 4.mesto i time im za 0.5 sekundi izmaklo učešće u finalnoj trci, da im je i sreća bar malo bila naklonjena oni bi bili učesnici finala, pošto su vremenom u drugoj polufinalnoj trci zauzeli ukupno 7.mesto, što podrazumeva da su bili učesnici bilo koje druge polufinale grupe zauzeli bi mesto koje vodi u finale.

Više sreće drugi put. Nikola je ovim učešćem u finalnoj trci K-4 500m obezbedio učešće na Evropskom prvenstvu koje se održava od 27.07. do 30.07. u Montemoru u Portugalu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022