Potpukovnik Nikola Fatić novi komadant Banatske brigade i garnizona Zrenjanin! [FOTO]

Danas je u zrenjaninskoj kasarni “NH Svetozar Marković Toza” u Zrenjaninu održana svečana primopredaja dužnosti komandanta Banatske brigade i garnizona Zrenjanin kojoj je prisutvovao general Željko Petrović komandant Komande za Obuku, gradonačenik Zrenjanina Simo Salapura i njegov zamenik Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić, Otac Slobodan Čestić, pojedini zrenjaninski privrednici i mnogi drugi.

Dužnost je predao dosadašnji komandant Banatske brigade i garnizona Zrenjanin pukovnik Aleksandar Dedić koji je na ovu dužnost stupio 19. jula 2019. godine a koji je rođen u Podgorici 1972. godine. Dedić je završio Vojnu akademiju kopnene vojske – smer artiljerija, sa odličnim uspehom a 2019. godine je završio generalštabno usavršavanje, kao polaznik 62. klase.

Dedić je danas predao dužnost novom komadantu Banatske brigade i garnizona Zrenjanin potpukovniku Nikoli Fatiću.

“Dužnost komandanta Banatske brigade danas formalno i svečano prima potpukovnik Nikola Fatić. Ja sam duboko uveren da vi koji sarađujete sa vojskom neko duže vreme, poznajte Nikolu i znate da on nije slučajan izbor. Kada smo razmatrali ko bi nasledio Aleksandra na ovoj dužnosti i da to bude za neko vreme, ne samo za kratak vremenski period, Nikola se pojavio kao optimalan izbor. Nikola je ovde bio ranije, poznaje ovu brigadu dobro, poznaje narod na ovom prostoru, i cenili smo da posle dužnosti koje je obavljao i završetka najvišeg nivoa posle diplomskog stručnog usavršavanja u školi Nacionalne odbrane, da je on dobar izbor za novog komandanta brigade.

Siguran sam da će sve ono što je dobro urađeno pre njega, što je uradio njegov prethodnik, Nikola to raditi na najbolji moguži način i pokušati da unapredi stanje i sposobnost ove jedinice, koja predstavlja jednu ozbiljnu vojnu jedinicu na teritoriji Banata.”, rekao je general Žejko Petrović.

“Naređenjem i postavljenjem Ministra odbrane nakon završenog generalštabnog usavršavanja, ukazana mi je posebna čast i poverenje da komandujem Banatskom brigadom, u kojoj sam 4 godine obavljao dužnost načelnika štaba. Želim da istaknem i da mi je dodeljena velika odgovornost a koja proizilazi iz obaveze savesnog i odgovornog izvršavanja zadataka postavljenih od strane postavljene komande.

Ovom prilikom želim da u svoje ime i u ime svih pripadnika Banatske brigade izrazim zahvalnost prethodnom komandantu Brigade potpukovniku Aleksandru Dediću, kao i svim komandantima Brigade koji su itekako zaslužni za dostignuti nivo operativnih i funkcionalnih sposobnosti jedinice. Zaslužni su za izgrađeni ugled i poverenje koje jedinica uživa u Srednjebanatskom i Južnobanatskom okrugu.

Naravno da su ove zasluge, pripadnici Brigade, rezultat vašeg odgovornog rada i profesionalnog odnosa prema dodeljenim zadacima.

Biti komandant Banatske brigade je za mene izazov, odgovorna dužnost, na kojoj sam spreman da uložim svo svoje znanje i sposobnosti kako bih uspešno izvršavao zadatke koje postavi komandovanje i kako bih nastavio podizanje nivoa operativnih i funkcionalnih sposobnosti jedinice.”, rekao je novi komandant Banatske brigade i garnizona Zrenjanin potpukovnik Nikola Fatić.

Potpukovnik Nikola Fatić je rođen 15. januara 1977. godine u mestu Pešca, opština Berane. Od obrazovanja završio je General-štabno usavršavanje 2023. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2016. godine i Vojna akademija KoV na smeru pešadija 1999. godine.

Do sada je službovao u garnizonima u Zrenjaninu (2016.-2020. na dužnosti načelnika štaba Banatske brigade), u Beogradu (2009.-2015. i 2020.-2022.), u Leskovcu (2006.-2009.) i Podgorici (1999.-2006.).

Nikola je započeo svoju karijeru kao potpuručnik 1999. godine, zatim je unapređen u poručnika 2002. godine, pa u kapetana 2005. godine, nakon toga u majora 2010. godine i na kraju u potpukovnika 2018. godine.

Od odlikovanja dobio je Vojnu spomen medalju za revnosnu vojnu službu za 10 godina, Vojnu spomen medalju za revnosnu vojnu službu za 20 godina, Medalju za revnosnu službu – srebrnu i Vojnu spomenicu za obeležavanje jubilarnih godišnjica Vojske Srbije.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px