Nataša Milojević i performans „Jače, da osetim da sam živa“

Zrenjanin – Kulturni centar

SInoć je u Kulturnom centru Zrenjanina izveden performans multimedijalne autorke  Nataše Milojević pod nazivom „Jače, da osetim da sam živa“. Performans je izveden u okviru aktuelne postavke „Post K’o Vid“ Zorana Rajšića.

natasa milojevic pano 001
Performans u Kulturnom centru
natasa milojevic 001
Nataša Milojević

O performansu:

Performas „Jače, da osetim da sam živa“ preispituje letargiju savremenog društva i izazove koji bi podstakli pojedinca da izađe iz stanja letargije i uradi nešto za sebe i svet u kom živi.

Performans se bavi društvenom svakodnevicom u kojoj se većina stvari odvija po navici i ustaljenom rutinom, u ovakvom društvu nestaje ljudska potreba za napredovanjem, iskrenošću prema sebi i drugima i gubi se svaka zainteresovanost za prevazilaženjem sopstvenih granica.

Umetnica ispituje motive i razloge koji bi nju samu mogli da nateraju da pomeri svoje granice i postigne više – nađe razloge za život. Ona istažuje šta je čini živom i šta za nju znači osećaj živosti.

Nataša Milojević je samostalna multimedijalna autorka, performerka, plesačica, koreografkinja, plesna i dramska pedagoginja, članica Udruženja baletskih umetnika Srbije (UBUS). Završila je baletsku školu, biološki fakultet, specijalističke studije dramske pedagogije i akademiju za fizički i ekspresivni teatar. Radila je kao voditeljka kreativnih procesa i koreografkinja je u radu sa odraslima, decom i mladima.

U svojim radovima se bavi kritikom savremenog duštva, pozicijom žene u savremenom društvu i svim temama koje direktno pogađaju nju kao individuu.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022