Izvrstan nastup muške vokalne grupe „Pannonica“ na Festivalu u Kotoru

Kotor - Muška vokalna grupa "Pannonica"

Podeli vest:

Muška vokalna grupa „Pannonica“ protekli vikend provela je u Kotoru, gde je učestvovala na horskom festivalu „U jedinstvu, pjesmom srcu“. Festival se održavao od 28. do 30. juna a naša vokalna grupa održala je koncert u subotu 29. juna u Koncertnoj dvorani ( Crkva Svetog Duha) u Starom gradu. Njihove utiske sa Festivala i boravka u Kotoru prenosi nam dirigentkinja Zorica Kozlovački.

„Najvažniji utisak je naravno naše pevanje a ono je bilo izvrsno i zaista smo ponosni na to. Crkva Svetog Duha koja je sada Koncertna dvorana muzičke škole ima toplu, izbalansiranu akustiku u kojoj je pravo zadovoljstvo pevati. Zadovoljna publika nije štedela na aplauzima i pohvalama što nas je motivisalo da pružimo svoj maksimum. Izveli smo izbor najlepših kompozicija iz našeg repertoara, od obrada starogradskih pesama, folklornih, klapskih do popularnih. U drugom delu koncerta nastupio je izvrsni vokalni sastav „Res Miranda“ iz Novog Sada sa kojima smo na kraju otpevali i jednu zajedničku kompoziciju. Svake festivalske večeri uživali smo u svetovnom i duhovnom repertoaru ostalih horova učesnika: Hor hrama Svetog Save – Beograd, Kamerni hor Muzičke akademije Univerziteta – Istočno Sarajevo, Hor Sveti Apostol i Jevanđelista Marko – Podgorica i hora domaćina Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo“ (1839)  iz Kotora kojima se zahvaljujemo na pozivu, odličnoj organizaciji i gostoprimstvu. 

Osim Koncertne dvorane, Festival se odvijao i na otvorenoj sceni na Trgu Svetog Luke i u Crkvi Svetog Nikole. Osim divnih muzičkih utisaka sa Festivala, puni smo i morskih utisaka sa Perasta, obilaska Plave špilje gliserima i posete ostrvu Gospa od Škrpjela. Sa velikim zadovoljstvom smo pevali na trgovima Starog grada za mnogobrojnu turističku publiku. Preplanulim momcima iz Panonike odlično je stajala i nova garderoba kojom smo dodatno osvežili naš nastup. “

“Posle koncerta u Kragujevcu, Festivala u Krakovu, Zrenjaninu i Kotoru imaćemo kraću letnju pauzu sa nastupima a već s jeseni nas očekuje dosta planiranih aktivnosti. Pre svega se pripremamo za naš Godišnji koncert koji sa velikim zadovoljstvom osmišljavamo za naše sugrađane, učešće na 60. Festivalu umetničkih društava Vojvodine u Rumi i gostovanje u Sloveniji. Odmor od nastupa ne znači i odmor od proba jer marljivo radimo na novim kompozicijama koje će obogatiti naš repertoar.”, rekla je Zorica.

U Muškoj vokalnoj grupi Pannonica pevaju:

Prvi tenor i solo: Milivoj Adamov, Miloš Gavrilov
Drugi tenor: Goran Mišković, Zvonko Romac i Dejan Krnetić Grebenar
Bariton: Milan Jokić, Robert Hodžić i Aleksandar Milas
Bas: Vladimir Tomić, Milan Milanov
Konferansa: Đorđe Miladinović
Dirigent: Zorica Kozlovački

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px