Građani Šumice dobili „Zelenu raskrsnicu“ i dodatna parking mesta [FOTO]

Zrenjanin – MZ Šumica

Danas su radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ započeli ozelenjavanje u zrenjaninskoj Mesnoj zajednici Šumica na raskrnici kod Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i marketa Gomex.

„U toku dana će biti posađeno nekoliko sadnica ukrasne jabuke i ukrasnog crvenolisnog javora. Takođe će biti uređene i dve površine neposredno uz raskrsnicu i one će biti popujene malčom i rizlom, a biće posađen i sitan sadni materijal, poput mini ukrasnih vrba, raznih vrsta ukrasnih poleglih četinara, ruzmarina itd…“ rekla je za portal volimzrenjanin.com Aleksandra Magazin iz JKP „Čistoća i zelenilo“ koju smo zatekli na terenu.

mz sumica zrenjanin 001
Mesna zajednica "Šumica" Zrenjanin
mz sumica zrenjanin 002
Mesna zajednica "Šumica" Zrenjanin

Jutros, nešto pre 8 časova posetili smo kancelaraije ove Mesne zajenice, a predsednik saveta Nenad Gavranić je dodao i ove informacije koje su važne za stanovnike ovog dela grada:

„Na inicijativu stanovnika MZ „Šumica“ i njenog rukovodstva, započelo se sa uređenjem raskrsnice Topličine i Sinđelićeve ulice koja je svih ovih godina bila prilično devastirana i ruglo ovog dela mesen zajednice i to u nesporednoj blizini škole.“

„Na ovoj raskrsnici smo imali višegodišnji problem blata i zadržavanja atmosferskih voda koji je do sad rešavan nasipanjem šuta i otpadnog materijala, a ovom akcijom će se trajno urediti deo oko raskrsnice koji će dobiti i dodatna parking mesta u blizini Gomex marketa i Impelove trafike.“

Savet mesne zajednice je iskoristio ovo lepo vreme i započeo ovu akciju koja se zapravo nastavila na akciju uređenja prostora ispred Mesne zajednice i ambulante koja je započeta još u januaru.

„Naravno sama mesna zajednica nije imala mogućnosti da ovo izvede sama, pa su se u akciju uključile društveno odgovorne firme poput Gomexa, Impela, Šljunkare Sidro, Ćirkoma, Elektrolumena, „Metal sistem Vukov“ i mnoga privatna lica kojima se kao predsednik saveta Mesne zajednice i lično zahvaljujem.“

mz sumica zrenjanin 003
Mesna zajednica "Šumica" Zrenjanin

Iz ove Mesne zajednice napominju da je ova, kao i sve prethodne akcije, urađena po svim propisima i zakonima, pa je tako sa izvođačima potpisan ugovor i pribavljena sva potrebna dokumentacija pre početka bilo kakvih radova.

„Nijedno drvo nije posečeno na “svoju ruku”, nastavlja Gavranić, već je sve urađeno u saradnji sa stručnim službama JKP “Čistoća i zelenilo” koji su procenili koja stabla su trula i predstavljaju opasnost te su spremna za uklanjanje (podsećamo da je nedavno jedno drvo palo po sred kolovoza i samo pukom srećom niko nije stradao).

Naravno na mesto starih, trulih i posečenih stabala zasađena su nova za koja se nadamo da će biti ukras i ponos svih stanovnika ove Mesne zajednice, zaključio je portal volimzrenjanin.com Nenad Gavranić.

Pogledajte fotografije sa današnje akcije

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022