Nastavak prolećne akcije iznošenja kabastog otpada!

Zrenjanin – Iznošenje kabastog otpada

Podelite vest

Nastavak prolećne akcije iznošenja kabastog otpada! Akcija se nastavlja 21.marta i traje do 21.aprila.

Početak proleća predstavlja period u godini kada se građani odlučuju za godišnje sređivanje svojih kuća i dvorišta, a to podrazumeva iznošenje kabastog otpada koji treba odložiti negde.

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin je 28.februara počelo sa prolećnom akcijom iznošenja kabastog otpada u seoskim mesnim zajednicama, u okviru koje su po prvi put obuhvaćena 22 naseljena mesta. Prvi na redu za iznošenje kabastog otpada je bio Orlovat  i u naseljenim mestima akcija se završava u subotu 19.marta kada će kontejneri biti postavljeni u Aradcu. Na gradsku deponiju iz naseljenih mesta tokom akcije  u proseku se odnosi između 15- 20 m3 smeća. Građani su se dobro organizovali, pošto su na vreme bili upoznati sa lokacijama na kojima će biti postavljeni kontejneri i kada je koja mesna zajednica na programu.Što se tiče pravilnog odlaganja kabastog komunalnog otpada, uglavnom se poštuje rekao je v.d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ Nemanja Milinković.

Nakon završetka akcije u naseljenim mestima, odmah nastavljamo sa iznošenjem kabastog otpada iz gradskih mesnih zajednica i to u ponedeljak 21.03.2022.g.

img a90e56c4fa48d1df4088707526f6fe0e v
img d657656069be0df2e189e1137d1a3fe2 v

Cilj akcije jeste da se građani gradskih mesnih zajednica oslobode kabastog otpada (stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut…), da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i da primerenim odlaganjem otpada iz domaćinstva sprečavamo stvaranje divljih deponija koje predstavljaju veliki problem i dajemo svoj doprinos zaštiti životne sredine, da očistimo svoje okruženje, učinimo da grad bude lepši, čistiji, a samim tim i zdraviji.

Građani koji imaju veće količine kabastog otpada ili koji nisu u mogućnosti da iskoriste ovu akciju, mogu da se obrate “Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad i da za tu uslugu plate po važećem cenovniku Preduzeća. Sve informacije mogu dobiti i putem telefona 023/523-640, radnim danima u periodu od 7-15h.

Takođe, podsećamo da građani mogu bez ikakvih troškova samostalno da odvezu i odlože kabasti otpad na gradsku deponiju svakog dana u periodu od 7-19h. Dodatne informacije mogu dobiti i putem kontakt telefona 064/811-68-64.

Kada je koja mesna zajednica na rasporedu za iznošenje kabastog otpada, građani će biti obavešteni redovno putem Facebook stranice Preduzeća i sredstava javnog informisanja.

Ovu priliku koristimo kao apel građanima da kabasti otpad ne odlažu u kontejnere za kućni otpad, niti pored njih, jer kamioni, autosmećari, koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima, nisu u mogućnosti da prime kabasti otpad, pa isti ostaje pored kontejnera i narušava izgled našeg grada.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px