Nastavak prolećne akcije iznošenja kabastog otpada!

Zrenjanin – Iznošenje kabastog otpada

Podelite vest

Nastavak prolećne akcije iznošenja kabastog otpada! Akcija se nastavlja 21.marta i traje do 21.aprila.

Početak proleća predstavlja period u godini kada se građani odlučuju za godišnje sređivanje svojih kuća i dvorišta, a to podrazumeva iznošenje kabastog otpada koji treba odložiti negde.

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin je 28.februara počelo sa prolećnom akcijom iznošenja kabastog otpada u seoskim mesnim zajednicama, u okviru koje su po prvi put obuhvaćena 22 naseljena mesta. Prvi na redu za iznošenje kabastog otpada je bio Orlovat  i u naseljenim mestima akcija se završava u subotu 19.marta kada će kontejneri biti postavljeni u Aradcu. Na gradsku deponiju iz naseljenih mesta tokom akcije  u proseku se odnosi između 15- 20 m3 smeća. Građani su se dobro organizovali, pošto su na vreme bili upoznati sa lokacijama na kojima će biti postavljeni kontejneri i kada je koja mesna zajednica na programu.Što se tiče pravilnog odlaganja kabastog komunalnog otpada, uglavnom se poštuje rekao je v.d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ Nemanja Milinković.

Nakon završetka akcije u naseljenim mestima, odmah nastavljamo sa iznošenjem kabastog otpada iz gradskih mesnih zajednica i to u ponedeljak 21.03.2022.g.

img a90e56c4fa48d1df4088707526f6fe0e v
img d657656069be0df2e189e1137d1a3fe2 v

Cilj akcije jeste da se građani gradskih mesnih zajednica oslobode kabastog otpada (stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut…), da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i da primerenim odlaganjem otpada iz domaćinstva sprečavamo stvaranje divljih deponija koje predstavljaju veliki problem i dajemo svoj doprinos zaštiti životne sredine, da očistimo svoje okruženje, učinimo da grad bude lepši, čistiji, a samim tim i zdraviji.

Građani koji imaju veće količine kabastog otpada ili koji nisu u mogućnosti da iskoriste ovu akciju, mogu da se obrate “Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad i da za tu uslugu plate po važećem cenovniku Preduzeća. Sve informacije mogu dobiti i putem telefona 023/523-640, radnim danima u periodu od 7-15h.

Takođe, podsećamo da građani mogu bez ikakvih troškova samostalno da odvezu i odlože kabasti otpad na gradsku deponiju svakog dana u periodu od 7-19h. Dodatne informacije mogu dobiti i putem kontakt telefona 064/811-68-64.

Kada je koja mesna zajednica na rasporedu za iznošenje kabastog otpada, građani će biti obavešteni redovno putem Facebook stranice Preduzeća i sredstava javnog informisanja.

Ovu priliku koristimo kao apel građanima da kabasti otpad ne odlažu u kontejnere za kućni otpad, niti pored njih, jer kamioni, autosmećari, koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima, nisu u mogućnosti da prime kabasti otpad, pa isti ostaje pored kontejnera i narušava izgled našeg grada.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022