Tužna priča nasmejanog harmonikaša na zrenjaninskom pešačkom mostu

Zrenjanin - Harmonikaš na mostu

Ako prolazite preko zrenjaninskog pešačkog mosta, često možete čuti a i videti jednog momka kako svira prelepe sevdalinke na harmonici. Taj dečko je Danijel Jovanović iz Bogatića, koji živi u našem gradu poslednjh godinu i po dana.

danijel jovanovic 002
Danijel Jovanović

Kako Danijel kaže za portal volimzrenjanin.com, on živi u stanu sa suprugom i malom ćerkićom od 8 meseci. Svira na mostu svaki dan osim vikendom kako bi skupio za kiriju i za hranu. Kaže da ne može puno da se zaradi ali mu bude dovoljno kao dodatak za osnovne životne potrebe njega i njegove porodice.

Na pitanje ko se više zaustavlja da pomogne Danijel kaže da više stariji ubacuju pare jer uglavnom svira starije pesme, tj sevdalinke, na harmonici.

Danijel kaže da ne želi nikome da se žali, ima dovoljno i ponosan je što ga život nije naveo da radi loše stvari, već se snalazi i radi više poslova kako bi preživeo i obezbedio osnovno za život svojoj ćerki i supruzi, koja je domaćica i brine se o kući.

danijel jovanovic 003
Danijel Jovanović

On svira harmoniku već sedam godina tačnije od svoje 15 godine. Na početku ga je učio brat a posle je nastavio sam da uči i da se usavršava, i sam je naučio većinu pesama koje danas zna da svira i koje mu predstavljaju dnevni repertoar.

Ako se nađete u blizini ili prolazite preko pešačkog mosta, poslušajte Danijela kako svira i ako ste u mogućnosti ubacite neki dinar kao mali doprinos njemu i njegovoj porodici, mi smo to učinili nakon intervjua. Naše malo nekome znači puno...

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022