Prošle nedelje u Narodnom muzeju održan koncert “Due Voci“ [ FOTO ]

Zrenjanin - "Due Voci"

Prošle nedelje je u Salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu održan još jedan zanimljvim koncert koji je ispratila ekipa portala volimzrenjanin.com.

Zrenjaninska publika je imala prilku da uživa u prelepom nastupu sastava „Due Voci“ koji čine Marko Milisavljević, bas–bariton, master akademske studije na Fakultetu umetnosti i Ingrid Janković, klavir, koja je diplomirala na FMU u Beogradu.

koncert due voci zrenjanin 001
Marko Milisavljević, bas–bariton

Marko Milisavljević, bas–bariton, završio je master akademske studije na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. mr Aleksandre Ristić kao student generacije. Tokom školovanja učestvovao je na mnogim festivalima i takmičenjma na kojima je osvojio brojne nagrade.

Član je i solista Akademskog hora SKC – a u Nišu sa kojim je nastupao u Srbiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Slovačkoj, Austriji, Poljskoj, Francuskoj, Sloveniji. 

umačio je naslovnu ulogu dr Falkea iz Štrausove operete „Slepi miš“ u Narodnom pozorištu u Nišu kao i ulogu Don Bazilija iz Rosinijeve opere „Seviljski berberin“ u Narodnom pozorištu u Nišu.

Ingrid Janković, klavir, diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi prof. Zorice Dimitrijević–Stošić. 

koncert due voci zrenjanin 005
Ingrid Janković, klavir

okom školovanja učestvovala je na mnogim takmičenjima I osvajala prestižne nagrade. Znanje nadograđuje i uz druge eminentne profesore: Dorian Leljak, Kemal Gekić, Irina Skerl, Arbo Valdma.

Kao umetnički saradnik na katedri za solo pevanje ostvarila je veliki broj koncerata sa kolegama i studentima, sa kojima učestvuje i u obnovi niške opere kao korepetitor u izvođenju operete “Slepi miš” J. Štrausa i opere “Seviljski berberin” Đ. Rosinija.

Članica je tria “Anima” koji se sa velikim uspehom predstavlja širom Srbije, ali i u Mađarskoj, Češkoj, Francuskoj, Italiji, Republici Srpskoj promovišući muziku kako srpskih tako i svetskoh kompozitora. Ovaj ansambl ostvario je trajne snimke za RTS, Radio Beograd 202, Radio Niš, a izvođenja kompozicija Konstantina Babića ovekovečio je CD izdanjem “Medaljoni plus”. Od 2019. docent je na Fakultetu umetnosti u Nišu na katedri za kamernu muziku.

Pogledajte galeriju fotografija...

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022