Najuspešnijim osnovcima i srednjoškolcima uručene Vukove diplome [FOTO]

Zrenjanin – Vukove diplome

Podelite vest

Grad Zrenjanin organizovao je danas tradicionalni prijem i dodelu diplome “Vuk Karadžić” najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina u školskoj 2021-22. godini, a svečanost je ove godine održana u Kulturnom centru Zrenjanina. Počela je izvođenjem “Gaudeamus igitur”, studentske himne, u izvođenju zrenjaninskog  vokalnog kvarteta “Vita Brevis”.  

vukovci zrenjanin 2022 011
Dobitnici diplome "Vuk Karadžić"

U protekloj školskoj godini, diplome “Vuk Karadžić” zaslužilo je 166 učenica i učenika u osnovnim i 99 u srednjim školama. Učenici su nagrađeni diplomama i prigodnim knjigama velikana naše književnosti, a Grad Zrenjanin, u saradnji s Javnom ustanovom “Sportski objekti” omogućio im je, kao i prethodnih nekoliko godina, da besplatno posećuju gradske bazene do kraja ove godine.  

Učenike, njihove nastavnike, profesore i roditelje koji su prisustvovali svečanosti, pozdravili su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić. Gradonačelnik je poručio učenicima, dobitnicima diploma “Vuk Karadžić”, da “ko je nad knjigom savijen bio, u životu je koračao uspravno“ i da imaju mnogo razloga da u narednom periodu i u novom životnom dobu, koračaju uspravno i ponosno. 

“Pre svega, iza vas su marljiv rad, rezultati i trud, čime ste stekli ovo prestižno priznanje i dobili Vukovu diplomu, zvanje – Vukovca.  Još jedan od razloga je što sa ovih prostora koračali velikani, iz Banata i Zrenjanina, velikani u oblasti nauke, kulture, sporta, slikarstva i raznih drugih oblika društvenog stvaralaštva. Dragi roditelji, dragi nastavnici i profesori, želim da vam se zahvalim što ste uložili trud, vaše su zasluge za ovaj uspeh značajne, a mi ćemo se, kao lokalna samouprava, u ovom, istorijskom trenutku za naš grad, u novom investicionom zamahu, truditi da stvorimo takav ambijent, gde god da odete da možete da se ponosite svojim gradom, a isto tako, da se u njega vratite, da možda rukovodite njime u nekom narednom periodu, da date svoj doprinos njegovom razvoju,  jer bez vas, bez mladosti, bez budućnosti koju vi činite, nećemo ništa postići” – rekao je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

Načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić čestitala je učenicima u ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Školske uprave i u svoje lično ime, izrazivši zadovoljstvo i čast što se nalazi u društvu najboljih.

“Čestitam vama, dragi učenici, ali jednako tako, čestitam i vašim roditeljima, nastavnicima, mentorima, direktorima, jer svi oni su zaslužni, takođe, za vaš uspeh, jer timski rad je jedini način da se dođe do uspeha. Pojedinac ne može ništa, a tim može mnogo. Novi izazovi vas čekaju već danas i sutra, i svakoga dana. Ja sam sigurna da ćete mnogo lakše odoleti, i da ćete se mnogo lakše suočiti sa tim izazovima zahvaljujući znanju, koje ste poneli iz vašeg dosadašnjeg izazova. Ono što želim da vam poručim, je da sanjate velike snove i da stremite velikim snovima, jer dokle god sanjate i stremite snovima, nemojte se takmičiti sa drugima i nemojte zaboraviti da ostvarenje vaših snova ne treba da bude želja da budete bolji od drugih. Ja vas molim da želite da budete najbolji za sebe, i da budete najbolja verzija sebe i da sačuvate svoj intengritet. Nemojte zaboraviti da sve ljude koje budete sretali na putu tokom svog radnog veka i života poštujete i da budete dobri prema njima, da činite dobra dela, jer to će pokazati kakvi ste zaista, i to će pokazati da je to naš i vaš najveći uspeh”, poručila je nosiocima Vukove diplome Snežana Oluški Vlačić

Više fotografija pogledajte na našoj fb stranici OVDE

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px