NAJAVA: Zrenjaninska gitarijada – 40 godina posle – Kulturni centar Zrenjanina

Zrenjanin - Gitarijada

Nakon 40 godina od održavanja prve Gitarijade u tadašnjem «Domu mladosti»,  Kulturni centar  ponovo u tom osnovnom «formatu»  i pod istim nazivom organizuje još jedan  događaj značajan za lokalnu muzičku scenu  na kojem će nastupiti zrenjaninski bendovi koji su se prijavili za učešće. Nastupi bendova počinju  u 21 sat.

Ulaz je slobodan!

U petak, 3. decembra nastupaju “Jerusalimski pilići”, “Panta Šiklja nafta”, “Titanik”, TBK, “Prljava frekvencija”   i Acoustic Grunge a u subotu, 4. decembra: “Drž ne daj”,  Fatal Error, The Stop, Direct Drive, “Uroš i nejaki” i “Maršal”.

“Kulturni centar Zrenjanina” planira da oživi i ponovo pokrene organizaciju Gitarijade na kojoj bi nastupali bendovi iz Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta sa područja grada.

Prva zrenjaninska Gitarijada održana je u hali “Medison” aprila 1967. godine.

Prvo takmičenje zrenjaninskih tzv. “električara” održano je oktobra 1965. u MZ “Dolja” koje se može i smatrati prvim okupljanjem muzičara koji su ustanovili praksu “živih svirki”. U “Kulturnom centru Zrenjanina” tadašnjem “Domu mladosti” početkom osamdesetih vraćen je taj vid okupljanja i organizacije ove vrste događaja jer je Zrenjanin uvek imao veliki broj aktivnih bendova koji su stvarali muziku sa autorski autentičnim tekstovima, svirali i nastupali i publiku koja je u duhu vremena pratila taj vid okupljanja i zabave uz rokenrol muziku.

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Poslednjih 5 članaka

O nama:

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Lepša strana Zrenjanina!

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

Pratite nas:

Lepša strana Zrenjanina Bečkereka Petrovgrada portal volimzrenjanin.com

Copyright 2022 © Sva prava zadržana - portal volimzrenjanin.com
redizajn portala Web Solution Media