NAJAVA: Zrenjaninska gitarijada – 40 godina posle – Kulturni centar Zrenjanina

Zrenjanin - Gitarijada

Nakon 40 godina od održavanja prve Gitarijade u tadašnjem «Domu mladosti»,  Kulturni centar  ponovo u tom osnovnom «formatu»  i pod istim nazivom organizuje još jedan  događaj značajan za lokalnu muzičku scenu  na kojem će nastupiti zrenjaninski bendovi koji su se prijavili za učešće. Nastupi bendova počinju  u 21 sat.

Ulaz je slobodan!

U petak, 3. decembra nastupaju “Jerusalimski pilići”, “Panta Šiklja nafta”, “Titanik”, TBK, “Prljava frekvencija”   i Acoustic Grunge a u subotu, 4. decembra: “Drž ne daj”,  Fatal Error, The Stop, Direct Drive, “Uroš i nejaki” i “Maršal”.

“Kulturni centar Zrenjanina” planira da oživi i ponovo pokrene organizaciju Gitarijade na kojoj bi nastupali bendovi iz Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta sa područja grada.

Prva zrenjaninska Gitarijada održana je u hali “Medison” aprila 1967. godine.

Prvo takmičenje zrenjaninskih tzv. “električara” održano je oktobra 1965. u MZ “Dolja” koje se može i smatrati prvim okupljanjem muzičara koji su ustanovili praksu “živih svirki”. U “Kulturnom centru Zrenjanina” tadašnjem “Domu mladosti” početkom osamdesetih vraćen je taj vid okupljanja i organizacije ove vrste događaja jer je Zrenjanin uvek imao veliki broj aktivnih bendova koji su stvarali muziku sa autorski autentičnim tekstovima, svirali i nastupali i publiku koja je u duhu vremena pratila taj vid okupljanja i zabave uz rokenrol muziku.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022