NAJAVA: Violinski koncert Ljubomira Mihailovića u Atrijumu Narodnog muzeja

Zrenjanin – Violinski koncert

Podelite vest

U Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 2. septembra 2022. godine, sa početkom u 20 časova biće održan koncert violiniste Ljubomira Mihailovića. Na programu će se naći dela baroknog kopozitora Johana Sebastijana Baha.

Ulaz je besplatan, a koncert organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin.

Biografija:

Ljubomir Mihailović (1962) diplomirao je u klasi profesora Rajka Dojčinovića na FMU. Magistarske studije je završio na Akademiji umetnosti u Novome Sadu u klasi profesora Dejana Mihailovića. Usavršavao se i u klasi profesora Igora Ozima na „Hochschule für Music“ u Kelnu.

Koncertnu karijeru započinje sa osam godina kada je održao prvi solistički koncert. Dobio je više prvih nagrada na takmičenjima u zemlјi. Na međunarodnom konkursu „Jaroslav Kocijan” u Čehoslovačkoj osvojio je drugu nagradu. Održao je brojne resitale i nastupao kao solista sa brojnim domaćim i stranim simfonijskim orkestrima (Beogradskom filharmonijom, Zagrebačkom filharmonijom, Orkestrom Vojske Jugoslavije, Orkestrom FMU, Orkestrom RTB, Orkestrom iz Osijeka). Bio je i koncert-majstor Beogradskog kamernog orkestra „Sinfonijeta”.

Od 1994. do sada, svirao je, kao solista i koncert-majstor, sa Kelnskim kamernim ansamblom, preko 400 koncerata širom Nemačke, Francuske, Švajcarske i Španije. Nastupao je još i u Grčkoj, Austriji, Peruu, Sovjetskom Savezu, Portugaliji i Izraelu. Kao solista sa kamernim orkestrim „Majstori gudači” pod vođstvom profesora Dejana Mihailovića snimio je kompakt disk „Četiri godišnja doba” Antonija Vivaldija u izdanju MDM iz Kelna. Kao profesor violine, pokazao je zapažen uspeh u radu sa studentima, što potvrđuju brojni javni nastupi i položene audicije za ugledne orkestre u zemlјi i inostranstvu. Značajne su i druge pedagoške aktivnosti Ljubomira Mihailovića, kao majstorski kursevi, članstvo u žirijima na takmičenjima violinista…

Ljubomir Mihailović je zaposlen kao vanredni profesor na FMU u Beogradu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px