NAJAVA – Promocija romana Nenada Gugla „Živeo sam hiljadu godina“ u Narodnom muzeju Zrenjanina

Zrenjanin – Narodni muzej Zrenjanin

U sredu, 7. juna 2023. godine, sa početkom u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održana promocija novog romana Nenada Gugla pod nazivom „Živeo sam hilјadu godina” koju organizuje „Svetosavlje” u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin.

Događaj će voditi profesor dr Vladimir Dimitrijević iz Čačka, apologeta hrišćanstva i pravoslavlјa, a Mihajlo Mladenović, student treće godine Muzičke akademije na Beogradskom univerzitetu u klasi profesora Uroša Dojčinovića, izvešće dve muzičke numere  ̶  „Pećka kandila” i „Suza Kosova”.

Promocijom ovog romana „Svetosavlje” na prigodan način obeležava crkvene praznike Silazak Svetoga Duha na apostole i Obretenje glave Svetog Jovana Krstitelјa.

 „Za samo jedan dan čovek može da zadobije svu večnost, i za samo jedan dan čovek može da izgubi svu večnost. Zato je svaki dan prilika i opomena. Svako od nas treba čvrsto da uhvati svaki dan koji nam dolazi u susret, i da ga iskoristi kao dan u kome može da se spasi. „Svetosavlјe” se trudi da svojim radom podseti sve lјude da je svaki dan prilika, i organizuje različite događaje u skladu sa tim.

To su događaji u kojima pričamo o važnim temama, svakodnevnim izazovima, velikim idejama i rešenjima koja su potrebna svakome čoveku. Jedan takav događaj je i promocija romana Živeo sam hilјadu godina.” – navode iz organizacije „Svetosavlje”.

O romanu:

Roman „Živeo sam hilјadu godina” ukršta nekoliko narativnih tokova i vremenskih dimenzija. U romanu je prikazan nebeski svet večnosti, budućnost koja se još nije dogodila i prošlost iz koje izvire i budućnost i večnost. U romanu je posebno naglašena priča o precima i događajima koji ostavlјaju svoj trag na one događaje koji će se tek odigrati. Savremeni čovek uklјešten između onoga što želi da ima, i što želi da bude, i onoga što trenutno jeste, nije svestan tih ogromnih talasa prošlosti koji mu određuju prilike i opasnosti u životu.

Doktor Vukan Petrović koji jeste tipičan savremeni čovek, u jednom popodnevu u svom kabinetu, posle uspešne operacije, doživlјava čudan susret sa neobičnim posetiocima koji mu menjaju pogled na život. Doktor Petrović u samo nekoliko sati uspeva da proživi živote svojih predaka koji traju hilјadama godina i da se suoči sa čvornim tačkama u svom živlјenju. Čitalac će se u romanu susresti sa galerijom poznatih i nepoznatih karaktera i lјudi. Na stranicama ovog romana srešćete velike slikare Karavađa i Rembranta, biblijske junake Avrama i Isaka, grofa Tolstoja, muzičkog genija Mocarta. Čitalac će se kretati paralelno sa glavnim junakom po osi preispitivanja sebe i sopstvenog života. Neke od tema u romanu su: žrtva, smrtna kazna, cena koja se plaća za stvaralaštvo, uticaj prošlosti na čoveka, mogućnost večnosti, pokajanje, odnos između oca i sina, spasenje, bitno i nebitno, dostojanstvo.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022