NAJAVA – Promocija romana Nenada Gugla „Živeo sam hiljadu godina“ u Narodnom muzeju Zrenjanina

Zrenjanin – Narodni muzej Zrenjanin

U sredu, 7. juna 2023. godine, sa početkom u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održana promocija novog romana Nenada Gugla pod nazivom „Živeo sam hilјadu godina” koju organizuje „Svetosavlje” u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin.

Događaj će voditi profesor dr Vladimir Dimitrijević iz Čačka, apologeta hrišćanstva i pravoslavlјa, a Mihajlo Mladenović, student treće godine Muzičke akademije na Beogradskom univerzitetu u klasi profesora Uroša Dojčinovića, izvešće dve muzičke numere  ̶  „Pećka kandila” i „Suza Kosova”.

Promocijom ovog romana „Svetosavlje” na prigodan način obeležava crkvene praznike Silazak Svetoga Duha na apostole i Obretenje glave Svetog Jovana Krstitelјa.

 „Za samo jedan dan čovek može da zadobije svu večnost, i za samo jedan dan čovek može da izgubi svu večnost. Zato je svaki dan prilika i opomena. Svako od nas treba čvrsto da uhvati svaki dan koji nam dolazi u susret, i da ga iskoristi kao dan u kome može da se spasi. „Svetosavlјe” se trudi da svojim radom podseti sve lјude da je svaki dan prilika, i organizuje različite događaje u skladu sa tim.

To su događaji u kojima pričamo o važnim temama, svakodnevnim izazovima, velikim idejama i rešenjima koja su potrebna svakome čoveku. Jedan takav događaj je i promocija romana Živeo sam hilјadu godina.” – navode iz organizacije „Svetosavlje”.

O romanu:

Roman „Živeo sam hilјadu godina” ukršta nekoliko narativnih tokova i vremenskih dimenzija. U romanu je prikazan nebeski svet večnosti, budućnost koja se još nije dogodila i prošlost iz koje izvire i budućnost i večnost. U romanu je posebno naglašena priča o precima i događajima koji ostavlјaju svoj trag na one događaje koji će se tek odigrati. Savremeni čovek uklјešten između onoga što želi da ima, i što želi da bude, i onoga što trenutno jeste, nije svestan tih ogromnih talasa prošlosti koji mu određuju prilike i opasnosti u životu.

Doktor Vukan Petrović koji jeste tipičan savremeni čovek, u jednom popodnevu u svom kabinetu, posle uspešne operacije, doživlјava čudan susret sa neobičnim posetiocima koji mu menjaju pogled na život. Doktor Petrović u samo nekoliko sati uspeva da proživi živote svojih predaka koji traju hilјadama godina i da se suoči sa čvornim tačkama u svom živlјenju. Čitalac će se u romanu susresti sa galerijom poznatih i nepoznatih karaktera i lјudi. Na stranicama ovog romana srešćete velike slikare Karavađa i Rembranta, biblijske junake Avrama i Isaka, grofa Tolstoja, muzičkog genija Mocarta. Čitalac će se kretati paralelno sa glavnim junakom po osi preispitivanja sebe i sopstvenog života. Neke od tema u romanu su: žrtva, smrtna kazna, cena koja se plaća za stvaralaštvo, uticaj prošlosti na čoveka, mogućnost večnosti, pokajanje, odnos između oca i sina, spasenje, bitno i nebitno, dostojanstvo.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px