NAJAVA: Koncert kvarteta „Eolian“ u Baroknoj Sali Gradske kuće u Zrenjaninu

Zrenjanin - Koncert kvarteta "Eolian"

Koncert kvarteta „Eolian“ biće održan u subotu, 24. februara u 18 časova u Baroknoj sali Gradske kuće. Kvartet čine flautistkinje Tamara Cvejić, Katarina Milošević, Milica Jević i Svetlana Petrović. Pored klasičnog repertoara za flautu na programu će se naći i dela domaćih kompozitora. Koncert će biti realizovan uz pomoć dodeljenih sredstava iz Fonda za kulturna davanja SOKOJ-a za 2023. godinu i u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina. Ulaz je slobodan.

Iz kvarteta o koncertu naveli su sledeće:

„Dobrodošli u Svet flaute – svet duhovne raskoši, bogatstva i lepote!“, rečenica je kojom profesor Ljubomir Dimitrijević, naš učitelj, pozdravlja publiku na svakom koncertu. Sledeći njegovu želju za širenjem i negovanjem zvuka flaute, kroz kamerno muziciranje, pozajmile smo je kao moto.

Kvartet „Eolian“ postoji već dugi niz godina a njegove sadašnje članice su Tamara Cvejić, Katarina Milošević, Milica Jević i Svetlana Petrović. Naziv je dobio po Eolu, bogu iz grčke mitologije, koji je božanski čuvar vetrova i kralj mitskog ostrva Eolije. Pored klasičnog repertoara, koji kvartet neguje, na koncertu „Eolian i domaći autori“ biće izvedena dela I. Jevtića, D. Brkića, V. Tošića, Z. Vaude, R. Buljančevića, J.Sigeti, kao i premijerno izvođenje kompozicije „No More Dreaming of Identity’s Dream“ S. Mezeija, koja je napisana za naš kvartet.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px