NAJAVA: Koncert Jovana i Nade Kolundžije u Narodnom muzeju Zrenjanina

Zrenjanin - Narodni muzej Zrenjanina

U ponedeljak, 11. decembra 2023. godine, sa početkom u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održan koncert velikana naše klasične muzičke scene, violiniste Jovana Kolundžije i njegove sestre, pijanistkinje, Nade Kolunžije. Na programu će biti dela kompozitora klasične muzike kao što su Žan-Mari Lekler, Kamij Sen-Sansa, Fridrih Fric Krajsler, Simeon ten Holt, Žozef Nikola-Pankras Roje, Sergej Prokofjev.

Na gostovanju u Zenjaninu, u cilju promovisanja i afirmacije mladih talenata, Jovan i Nada Koludžija održaće besplatne kreativne muzičke radionice – majstorske kurseve za učenike Muzičke škole “Josif Marinković”, a najbolji među njima pridružiće se proslavljenim umetnicima na sceni, kao specijalni gosti koncerta.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, i poslednji je u okviru ovogodišnje koncertne turneje Jovana i Nade Kolundžije.

Ulaz je besplatan. Dobro došli!

Biografije:

Dugogodišnje umetničko putovanje proslavljenog srpskog violiniste Jovana Kolundžije obeleženo je impozantnim brojem od preko četiri hiljade koncerata održanih u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta, od Karnegi Hola u Njujorku, sale Čajkovski u Moskvi, Gavo u Parizu, Sale filharmonije Žorž Enesku u Bukureštu, Santa Ćećilije u Rimu, Beas Artes u Meksiku, Gevandhaus u Lajpcigu, koncertne dvorana Dvoržak i mnogih drugih.  Jovan je nastupao u preko četrdeset pet zemalja sveta i dobitnik je velikog broja značajnih svetskih nagrada u Parizu, Londonu, Poljskoj, Njujorku, Meksiku, Budimpešti, Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu, kao i najviših domaćih priznanja i nagrada: Oktobarske, Aprilske, Vukove nagrade,  Zlatne Lire, Gramate Patrijarha Pavla, Zlatnog beočuga, Orlanda i drugih. 

Gostovao je na prestižnim festivalima (Salcburg, Berlin, Evijan, Praško proleće, Meksički Servantino, Bratislavske muzičke svečanosti, Dubrovački letnji festival, Ljubljanski festival, Emilija Romanja…) i održao je veliki broj humanitarnih koncerata. Bio je član FIAM-a – UNESKO i izveo maestralne koncertne poduhvate (Deset veličanstvenih, Volite li Betovena, Bravissimo maestro Mocart i U čast velikom Bramsu). Divili su mu se velikani poput Henrika Šeringa, Davida Ojstraha, Jehudija Menjuhina, Alda Čikolinija, Aleksisa Vajsenberga. Osnivač je Centra lepih umetnosti Gvarnerijus.

Nada Kolundžija je pasionirani izvođač savremene muzike. Njeni solistički nastupi osobeni su po imaginativnim programima i visoko ocenjenim interpretacijama. Održala je preko hiljadu koncerata u Evropi, Aziji i Americi. Paralelno sa solističkim nastupima, dugi niz godina nastupa sa svojim bratom Jovanom Kolundžijom. Bila je saradnik i gost muzičar Les AMIS ansambla iz Toronta i član je Ansambla za drugu novu muziku. Sarađivala je sa velikim brojem domaćih i inostranih muzičara i kompozitora i gostovala je na brojnim festivalima. Dobitnica je internacionalnih nagrada i priznanja od kojih se izdvaja – Zlatna medalja na takmičenju Global Music Awards za izdanje UDAH/IZDAH: Mala antologija muzike za klavir, „Muzika klasika” za ženskog uzvođača 2019. godine, nagrada Udruženja kompozitora Srbije „Aleksandar Pavlović“ za životne zasluge na promociji srpske muzike i nagrada za životno delo Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px