NAJAVA: Klavirski koncert Filipa Madžunkova u Svečanoj sali Muzičke škole „Josif Marinković“ Zrenjanin

Zrenjanin - Koncert Filipa Madžunkova

Klavirski koncert Filipa Madžunkova biće održan 10. maja u svečanoj sali muzičke škole „Josif Marinković“ Zrenjanin, sa početkom od 17 časova.

Program: V. A. Mocart: Fantazija K. 475 i F. Šopen: 24 Prelida op. 28.

Pijanista i pedagog Filip Madžunkov rođen je 1980. godine u Beogradu. Osnovno muzičko obrazovanje stekao je u muzičkoj školi „Kosta Manojlović” u Zemunu. Kao mladi pijanista bio je polaznik tzv. „nulte godine”, posebnog programa za mlade talente na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Jokut Mihailović, gde je potom započeo i redovne studije. 

Silom ratnih okolnosti 1999. godine, osnovne studije nastavio je u Beogradu na Fakultetu muzičke umetnosti gde je i diplomirao 2001. godine u klasi iste profesorke.

U periodu 2002-2004 usavršavao se na školi „Alfred Korto” u Parizu u klasi čuvene pijanistkinje Žermen Munije (Germaine Mounier). 

Bio je angažovan kao nastavnik klavira u muzičkoj školi „Stanković” (2006-2007) i u muzičkoj školi „Josif Marinković” u Vršcu (2008-2020) istovremeno se usavršavajući na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde je magistrirao u klasi prof. Aleksandra Serdara (2010) i doktorirao u klasi prof. Dejana Sinadinovića (2016).

Od 2020. godine angažovan je na Katedri za klavir u zvanju docenta na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Dobitnik je nekoliko nagrada na međunarodnim pijanističkim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Nastupao je na koncertima i festivalima u zemlji i inostranstvu.

Filip Madžunkov (…) ulazi u red predstavnika novog talasa mladih umetnika od kojih se očekuje da afirmišu domete savremenog izvođaštva u našoj sredini. Njegov umetnički lik proizilazi iz uspešnog spoja brojnih pozitivnih osobenosti, kao što su bogata stvaralačka mašta, sposobnost logičkog strukturalnog mišljenja, prisutnost kultivisanih relacija prema stilskim karakteristikama umetničkog stvaralaštva i izvođaštva, posedovanje pouzdane pijanističke tehnike kao i sposobnosti za uspostavljanje stvaralačke komunikacije sa auditorijumom (Jokut Mihailović).

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px