NAJAVA: Izložba slika Jelene Vragović „Carevo novo odelo“ u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanin

Izložba slika Jelene Vragović iz ciklusa „Carevo novo odelo“ predstaviće se zrenjaninskoj publici u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina. Celina sadrži oko 18 radova muškog akta sa kojom autorka promoviše klasično slikarstvo na savremen način. Prema navodima autorke osim slikarske vrednosti izložba prikazuje  i muškarca u aktuelnom društvenom trenutku. Svečano otvaranje zakazano je u izložbenom salonu Kulturnog centra u četvrtak, 9. novembra u 19 časova.

O svojoj slikarskoj celini autorka je navela sledeće:

„Projekat, ciklus slika muškog akta „Carevo novo odelo“, promoviše klasičan slikarski čin na savremeni način.  Koncept projekta je da se prikaže, osim slikarske vrednosti, muškarac u aktuelnom društvenom trenutku. Savremeni svet donosi sve više novih izazova, zahteva i očekivanja od nas, što današnjicu često čini neizvesnom, opasnom, što donosi usamljenost, otuđenost i nesigurnost. Nije neobično da se u pokušaju odgovora na zahteve uzburkane stvarnosti  remeti samopouzdanje, greši se u samoproceni, luta se u traženju svog mesta i svrhe. 

Tako, i iskonska uloga muškarca, sa utvrđenim pravilima i poznatim modelima  ponašanja postaje prevaziđena, a uloga nejasna. Dileme koje donosi , vrli novi svet, prikazala sam slikama na kojima su figure u različitim grčevitim položajima, u traženju, borbi, ili pak, u položajima koji ukazuju na nesigurnost i potrebu za zaštitom. «Carevo novo odelo» govori o odnosu nas samih prema društvu, pokazujući podjednako otvorenost, poverenje i naivnost.

Ovim projektom nameravam da naglasim lepotu muškog tela, slikarstva, da personifikujem čoveka.“

Kraći biografski zapis

Jelena Vragović rođena je u Vršcu 1973. godine. Članica je ULUS-a. Samostalno  je izlagala u Beogradu, Vršcu, Pančevu i Nišu. Učesnica je briojnih kolektivnih  žiriranih  izložbi i likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Njen likovni opus obuhvata pejzažno i figuralno slikarstvo. Dobitnica je više nagrada i priznanja od kojih se ističe nagrada na izložbi minijatura “VoVa“mini Art Balaton, Mađarska 2011. Članica je Mense. Živi i radi u Vršcu.

Više o radu Jelene Vragović, izložbenoj celini i mišljenje likovne kritike pogledajte na www.kczr.org

Izložba će biti otvorena do 21. novembra svakog dana od 8 do 20 časova.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px