Najava – Izložba (Ne)živa priroda Jelene Simonović u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

„(Ne)živa“ priroda naziv je izložbe Jelene Simonović, studentkinje master akademskih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na smeru slikarstvo, koja se organizuje od 3. do 15. avgusta u okviru programa vizuelnih umetnosi Kulturnog centra Zrenjanina.  Izložba se predstavlja u Velikom salonu a otvaranje postavke a razgovor sa autorkom zakazan je u četvrtak, 3. avgust u 19 časova. Kako Simonović navodi njen umetnički opus se bazira na istraživanju odnosa živog i neživog u savremenom svetu. Kroz teme i motive biljaka i ljudskih, industrijskih tvorevina traži balans između dve krajnosti. Ispituje odnos dva suprotstavljena pojma i postavlja pitanje da li je moguće postojanje jednog i drugog bez dominacije i represije.

Biografski zapis

Jelena Simonović, rođena je 1998. godine u Novom Sadu. Nakon završene srednje Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ upisala je osnovne akademske studije Akademije umetnosti u Novom Sadu, gde je 2021. diplomirala na Departmanu likovnih umetnosti, smer slikarstvo, u klasi profesorice Bosiljke Zirojević Lečić.

Trenutno je student master akademskih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo, u klasi docenta Bojana Novakovića. Od 2015. godine aktivno je izlagala na brojnim grupnim i samostalnim izložbama.

Reč autorke možete pročitati na www.kczr.org

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022