Vredne nagrade za Mušku vokalnu grupu Pannonica na Festivalu u Kragujevcu

Kragujevac - Festival horova

15. sesija Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala održala se od 20. do 24. avgusta u Kragujevcu. Unikatni međunarodni festival programskih koncepata celovečernjih koncerata kamernih horova i vokalnih ansambala. Učestvovalo je 250 učesnika iz Turske, Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Srbije. Festival je osnovan 1995. godine i održava se bijenalno. Autor i umetnički direktor festivala je prof. Miloje Nikolić. Pokrovitelji Festivala su Grad Kragujevac i Ministarstvo kulture. Festival je deo Evropske asocijacije festivala EFFE i organizuje ga Muzički centar Kragujevac.

„Održali smo izuzetno uspešan koncert  i osvojili vredne nagrade:
Nagrada za kvalitetan zvuk ansambla i najuspešniju komunikaciju sa publikom
Nagrada za najuspešnijeg solistu, koju je dobio naš tenor Miloš Gavrilov za nadahnuto i emocionalno pevanje Mokranjčeve „Mirjane“ iz IV Rukoveti.

Muška vokalna grupa „Pannonica“ na ovom jedinstvenom Festivalu predstavila se konceptom „Muzika, ružičasto i plavo“

Ideju koja je opredelila  odabir našeg repertoara pronašli smo u istoimenoj slici  Džordžije O Kif, apstraktne slikarke 20. veka. Metaforički inspirisani ružičastom i plavom, muško ženskim odnosima u raznim emocionalnim varijacijama predstavili smo nekoliko umetničkih parova koje povezuje uzajamno kreativno nadahnuće, blisko prijateljstvo, romantična veza i podrška koju su pronalazili jedno u drugom…. U okviru ovog našeg koncepta na celovečernjem koncertu izveli smo 18 kompozicija različitih po stilu, energiji, sezibilitetu i predstavili sve mogućnosti našeg ansambla. Srećni smo i zahvalni da su publika i žiri to prepoznali, osetili i nagradili aplauzom, čestitkama, odličnim komentarima i nagradama.

Posle zapaženog učešća na revijalnom Festivalu „We are Singing Adriatic“ u Opatiji, osvojene prve nagrade na Horskom šampionatu „Lege Artis“ u Tuzli i nagrada koje smo upravo osvojili u Kragujevcu možemo samo biti prezadovoljni ostvarenim rezultatima koji su produkt našeg kontinuiranog rada i predanosti negovanju a capella vokalnog repertoara. Sjajnu reputaciju Zrenjanina kao „grada horova“ opravdalo je učešće čak dva hora iz našeg grada na ovom Festivalu. Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“ održalo je sjajan duhovni koncert i osvojilo vrednu nagradu za najbolji programski koncept na čemu im iskreno čestitamo.

Našem uspehu u Kragujevcu doprineo  je i Đorđe Miladinović koji je odličnom konferansom vodio publiku kroz različite priče našeg koncepta. Zrenjaninska publika će moći da čuje ovaj orginalan i uzbudljv koncert krajem septembra kada tradicionalno držimo naš godišnji koncert. Ovogodišnja sezona još nije završena, očekuje nas učešće na Festivalu „We are Singidunum“ u Beogradu i gostovanje na manifestaciji „Dani Krančevića“ u Sremskoj Mitrovici. Oduševljeni, prepuni najlepših utisaka zahvaljujemo se Gradu Zrenjaninu na podršci i Muzičkom centru Kragujevac na odličnoj organizaciji i toplom gostoprimstvu. Čestitamo svim učesnicima na odličnim nastupima i osvojenim nagradama.“ Izjavila je Zorica Kozlovački, dirigent ansambla

U Muškoj vokalnoj grupi pevaju:

Miloš Gavrilov, prvi tenor i solista
Milivoj Adamov, prvi tenor i solista
Goran Mišković, drugi tenor i solista
Zvonko Romac, drugi tenor
Milan Jokić, bariton
Robert Hodžić, bariton
Aleksandar Milas, bariton i bas
Vladimir Tomić, bas i solista
Milan Milanov, bas, solista i gitarska pratnja

Izvor: Muška vokalna grupa Pannonica 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022