NAJAVA: Nacionalni Karavan alergija 2024. dolazi u Zrenjanin 3. aprila!

Zrenjanin - Nacionalni karavan alergija

Nacionalni Karavan alergija 2024. koji organizuje udruženje pacijenata “Alergija i ja”, dolazi u Zrenjanin, 3. aprila u salu Crvenog krsta, u Zmaj Jovinoj 1a, u kojoj će održati edukativno predavanje sa početkom u 18h.

Doktorka pedijatar-alergolog Gordana Petrović, će sa posetiocima Karavana podeliti znanje i korisne savete o prepoznavanju alergijskih reakcija kod dece i pravilnog reagovanja u slučaju istih.

Cilj Karavana alergija je da pruži podršku deci sa alergijama kroz edukaciju društva, kako pacijenata, tako I zaposlenih u predškolskim i školskim ustanovama radi boljeg razumevanja i efikasnog reagovanja na potencijalno opasne alergijske situacije u okruženju i podizanja svest io upotrebi adrenalinskog autoinjektora u najtežim slučajevima.

Karavan alergija posetiće mnoge gradove širom Srbije, a izmađu ostalih, Zrenjanin, čačak, Kraljevo, Kragujevac, Jagodinu, Trestenik, Kikindu, Niš I Novi Sad.

“Postoji znatan porast broja dece i odraslih sa alergijama u poslednjih 20 godina. Važnost pravilnog prepoznavanja i reagovanja na alergijske reakcije ne može se dovoljno istaći, a naše predavanje će omogućiti sticanje ključnih znanja i veština koje su od suštinskog značaja za bezbedno okruženje u kome borave deca sa alergijama.” – Istakla je Snežana Šundić Vardić, predsednica nacionalnog udruženja Alergija i ja.

Broj obolelih od različitih vrsta alergija je konstantno u porastu i alergije su danas već dobile status “oboljenja 21. veka”, kao najčešća hronična bolest u Evropi. Prema evropskim statističkim podacima svaki drugi čovek ima simptome alergija, između 50 i 80% pacijenata ima alergijski rinitis, 60% beba ima atopijski dermatitis, 50% dece sa atopijskim dermatitisom razviju astmu, 40% dece sa ekcemom ima alergiju na hranu, 20% dece ima alergiju na hranu.

Nacionalno udruženje pacijenata Alergija i ja osnovano je od 2018. godine i posvećeno je misiji da kroz sistemske promene u institucijama, ali i uz konstantu podršku pacijenata 1 na 1, promeni realnu situaciju u društvu, koja za obolele nije sjajna. Karavan alergija podržala je globalna inicijativa udruženih pacijenata sa alergijskim I respiratornim bolestima, Global Allergy and Airwais Patient Platform.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px