Načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga priredio prijem za novinare

Zrenjanin – Srednjobanatski upravni okrug

Podelite vest

U cilju dobre informisanosti svih građana u interesu je dobra saradnja medija sa Srednjobanatskim upravnim okrugom.

Tim povodom, danas je načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Predrag Rađenović priredio prijem za novinare lokalnih medija i dopisnike. Tom prilikom, načelnik se prisutnima zahvalio na odličnoj saradnji u protekloj godini u nadi da će i u narednom periodu biti isto toliko dobra.

Načelnik je takođe istakao neke od bitnih činjenica koje su obeležile 2022. godinu, a kraći izveštaj o radu Srednjobanatskog upravnog okruga prenosimo u celosti:

Saradnja sa organima državne uprave koji u svom sastavu imaju okružne područne jedinice u 2022. godini bila je dobra, a sa okružnim područnim jedinicama odn. rukovodiocima inspekcija i inspektorima u samom Okrugu izuzetno dobra i konstruktivna.

Načelnici i šefovi inspekcija redovno su se odazivali na zajedničke sastanke sa načelnikom Okruga, aktivno su učestvovali u radu i redovno je informisali i dostavljali izveštaje o realizaciji planova svojih aktivnosti.

Sve sednice Saveta, kolegijuma i ostalih održanih radnih sastanaka zapisnički su konstatovane, obrađene i redovno dostavljane ministarstvima i pokrajinskim sekretarijatima koji imaju okružne područne jedinice za područje Okruga. Posebno ističimo i izuzetno dobru saradnju i komunikaciju sa svim članovima Saveta, gradonačelnikom i predsednicima opština u Okrugu, i konstruktivnost u donošenju odluka i pružanju podrške u realizaciji određenih inicijativa i aktivnosti načelnika Okruga, a koje su bile od interesa za sve lokalne zajednice.

Srednjobanatski upravni okrug je bio domaćin predstavnicima Pokrajinske vlade u vezi socijalnog preduzetništva s obzirom da je 04.02.2022. usvojen Zakon o socijalnom preduzetništvu. Pri čemu je izvršena obuka predstavnika lokalnih samouprava sa područja Srednjobanatskog okruga.

Nastavljena je prekogranična saradnja sa Republikom Rumunijom  u vezi IPA programa. U toku godine dostavljani su izveštaji Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu o primeni Evropske povelje o regionalnim i manjinskim jezicima. 

U saradnji sa Pokrajinskom vladom u sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga organizovali smo javnu raspravu u vezi Regionalnog prostornog plana APV.

Letnje manifestacije koje su se održavale u periodu od juna do kraja avgusta meseca u toku 2022.godine na teritoriji SBUO su protekle u najboljem redu , gde je saradanja JLS  sa republičkim i pokrajinskim inspekcija  bila u korektnim odnosima.

Redovno su se održavale sednice štaba za Vanredne situacije pri čemu su realizovani svi zaključci od strane JLS.

U vezi primene protivepidemijskih mera na osnovu člana 13. Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 (sl.glasnik RS, br 33/2022) od 11.03.2022.godine, nadzor nad sprovođenjem protivepidemijskih mera sanitarni inspektori odeljenja Zrenjanin sprovode samo u zdrastvenim ustanovama i ustanovama za smeštaj starih lica.

Ukupan broj obrađenih predmeta u pisarnici Srednjobanatskog upravnog okruga u toku 2022.godine zaključno sa 19.12.2022. je 12954.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px