Muška vokalna grupa „Panonika“ apsolutni pobednik festivala u Valjevu!

Zrenjanin – „Panonika“

Podelite vest

Muška vokalna grupa „Panonika“ učestvovala je u petak 24. juna na Koncertu finalista, druge etape horskog takmičenja 5. HorFest  u Valjevu, i osvojila prestižnu titulu Apsolutni pobednik festivala. Za priliku da pevaju u drugoj etapi i osvoje Grand Prix, izborili su se  4. juna kada su u prvoj etapi takmičenja osvojili Prvu nagradu sa visokih 96,25 bodova i Posebnu nagradu za izvođenje kompozicije „A što ti je mila kćeri“ u aranžmanu Mirka Jankov.

Ovogodišnjem žiriju u sastavu: Vesna Šouc Tričković, Tamara Adamov Petijević i Katarina Stanković, i valjevskoj publici predstavili su se sa 4 kompozicije: „Ko je srce u te dirno“ u aranžmanu Saše Vrapca, „A što ti je mila kćeri“, „ Marijana“ i „Ne stoj Done, Donke“ u aranžmanima Mirka Jankov.

Dirigentkinja muške vokalne grupe „Panonika“, Zorica Kozlovački, prenela nam je njihove utiske sa festivala:

„ Mi smo zaista oduševljeni i prezadovoljni našim nastupom i osvojenim nagradama na 5. HorFest – u. Sjajno smo započeli ovu sezonu i dobili priliku koju smo dugo isčekivali, da pevamo uživo. U maju smo u Bijeljini na „21. Majskim  muzičkim svečanostima“ osvojili Prvu nagradu i titulu Pobednika kategorije a onda u Valjevu u Prvu nagradu, Specijalnu nagradu i ovo zaista veliko i laskavo odličje Apsolutni pobednik festivala. Iza svega toga leži dugo i uporno vežbanje našeg ansambla, naša ljubav i posvećenost zajedničkom pevanju, podrška Grada Zrenjanina i sponzora kojima smo zahvalni. Mi sa radošću pevamo, uživamo u tome i drago nam je da to prenosimo na publiku i od nje dobijamo toliko pozitivnih komentara i iskrenih čestitki. Zahvaljujemo se Muzičkoj školi „Živorad Grbić“ koja je bila odličan organizator i divan domaćin ovog Festivala. Mi nastavljamo predano da radimo dalje i radujemo se novim nastupima i izazovima“

„Panonika“ planira da na jesen održi Godišnji koncert u Zrenjaninu, nastupi na kulturnim dešavanjima u gradu i učestvuje na još jednom horskom festivalu.

Na Koncertu finalista svojim nastupom predstavilo se šest vokalnih ansambala koji su osvojili vredne nagrade: Najbolji dirigent je Vanja Urošević, kamerni hor „Emanuil“, Valjevo. Hor OMŠ „Petar Krančević“, Sremska Mitrovica, dirigent: Isidora Skuratović, osvojio je Specijalnu nagradu za scenski nastup. Ženska vokalna grupa „Krančević“, Sremska Mitrovica, koordinator: Jovanka Ivanić, osvojila je Specijalnunagradu za najbolje koncipiran program. Etno grupa „Mione“, Mionica, umetnički rukovodilac: Milena Urošević, osvojila je Specijalnu nagradu za visoki kvalitet vokalnog izraza u izvođenju izvorne muzike. Sara Damnjanović, članica etno grupe „Grbinovci“, umetnički rukovodilac: Milena Urošević, osvojila je Specijalnu nagradu za najbolju interpretaciju izvorne pesme.

Deo atmosfere sa nastupa u Valjevu

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Ustupljene fotografije, hor „Panonika“

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px